Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Заседатели от Ню Йорк подкрепиха Фалун Гонг

Заседатели от щата Ню Йорк се обявиха против преследването на медитативната практика Фалун Гонг. 50 заседатели подписаха писмо до президента Барак Обама. То призовава президента да зачете 10-та годишнина от началото на преследването на Фалун Гонг, която е на 20 юли.

Един от заседателите, Майкъл Фицпатрик (Michael Fitzpatrick), е представител на 7-и заседателен район в Ню Йорк. Неговото послание до президент Обама е следното:

[Майкъл Фицпатрик, представител на 7-и заседателен район в Ню Йорк]:
„Ние искаме да издигнем глас по възможно най-убедителния начин, и да се обърнем към президента да изрази колективните добри намерения не само на законодателите от Ню Йорк, но и на тези от цялата страна, като го помолим да окаже натиск върху комунистическото правителство на Китай, да се отнася справедливо към практикуващите Фалун Гонг.”

Писмото продължава, като описва, че поне 3000 практикуващи Фалун Гонг са били убити в преследването, от, цитат: „мъчения, недохранване, изтощение и липса на грижи по време на арестите, както и от събиране на органи в болници”.

Освен това, писмото засяга и атаки срещу Фалун Гонг практикуващи в Ню Йорк. Полицаи от Ню Йорк трябваше да арестуват няколко членове от анти-Фалун Гонг група, заради атаки срещу практикуващи, като обвиненията варират от физическо насилие до оказване на съпротива при ареста.

[Майкъл Фицпатрик, представител на 7-и заседателен район в Ню Йорк]:
„Аз се надявам, че президент Обама ще предаде нашите желания на китайското правителство…което умоляваме да не дискриминира и преследва добрите хора, които са Фалун Гонг практикуващи в Китай.”

Той имаше послание и за всички практикуващи Фалун Гонг.

[Майкъл Фицпатрик, представител на 7-и заседателен район в Ню Йорк]:
„Упорствайте. Бъдете силни. Зная, че понякога условията са много трудни, но трябва да сте упорити. Накрая вашата цел ще бъде постигната. Усилията в правилната посока винаги побеждават.”  

Репортаж от Ню Йорк, за NTDTV

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!