Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тъжители от Шанхай посетили Хонконг за да се откажат от ККП 

Петима шанхайски тъжители от Лигата на жертвите в Китай пристигнаха в Хонконг, специално за да се откажат от своето членство в Китайската комунистическа партия и нейните дъщерни организации. 

Лигата на жертвите в Китай е организация от около 8 000 души, които искат да дадат гласност на своето недоволство от комунистическата партия. Чен Джинбао (Chen Jinbao) е член на тази организация и също пристигна в Хонконг. 

Той завежда дело срещу Световното Експо в Шанхай. Строеж за Експото е принудил десетки семейства да напуснат своите домове, често без да получат съответното обезщетение.

[Чен Джинбао, член на Лигата на жертвите в Китай]: 
„Те нямат никакъв ред. Разрушиха дома ми и направиха така, че станах тяхна жертва. От собственик на къща се превърнах в просяк.”

Друг член на Лигата на жертвите в Китай, Шу Йикуан (Xu Yikuan), е бил също преследван от Китайската комунистическа партия и сега е почти сляп. 

[Шу Йикуан, член на Лигата на жертвите в Китай]: 
„Аз съм инвалид. Те ме принудиха да се изселя. Преследваха и ме биха почти до смърт. Аз настоях да се отрека от пионерската организация [на ККП].”

Сън Ченгю (Sun Chengyu) се отказа от своето членство в Младата червена гвардия на комунистическата партия.

[Сън Ченгю, член на Лигата на жертвите в Китай]: 
„Аз се включих в Младата червена гвардия. Сега обявявам отново, че вече не съм в нея. Преустановявам членството си в Младата червена гвардия.” 

Тъжителите се надяват, че международната общественост ще обърне внимание на техните жалби, както и на причините да се присъединят към растящото движение за отказване от комунистическата партия.

Репортаж от Хонконг за NTDTV

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!