Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ново заразно заболяване в Китай

Ново заразно заболяване се разпространява в големи райони на Китай. Симптомите са подобни на теза на СПИН, но с тази разлика, че се разпространява много бързо и заразата може да се предаде дори между членове на едно семейство, като това може да стане дори посредством телесни секрети като слюнката например.  

Г-н Лин от провинция Юнан (Yunnan) се е заразил с болестта миналия май и твърди, че тя се различава от всичко, което той е виждал досега.

[Г-н Лин, жител на Юнан]:
"Тази болест унищожава имунните клетки, както СПИН. Броят на имунните клетки на някои пациенти е едва 200, моите са 400. Докторът не можа да открие много антитела и затова нарече болестта 'Страх от СПИН’. "

Предварителните изследвания са показали, че симптомите на пациентите са умора, хронична диария, подути лимфни възли и отслабен имунитет. Но докторите не могат да открият и следа от вируса на ХИВ.

[Г-н Шуе, жител на Хунан]:
"Огромен брой хора се заразиха от този безименен вирус, но докторите не могат да направят цялостен преглед. Така те заключават, че тази болест е 'Страх от СПИН’. Симптомите много приличат на тези на СПИН."

Тъй като китайското Министерство на здравеопазването не признава заболяването, то не е предприело никакви изследвания. Но пациентите са ужасени, когато установяват, че техни близки и приятели се заразяват от контакта със слюнката или потта им.

[Г-н Чен, жител на Шанхай]:
"Ние се надяваме, че медийните репортажи ще окажат натиск върху съответните инстанции да обърнат повече внимание на заболяването. Нека не правим безотговорни заключения и казваме, че болестта се причинява от страх или е на психологическа основа – това е действителен вирус. Много доктори, включително доктори от Пекин, също казват, че това е инфекциозно заболяване."

Макар, че в Китай има доктори, които смятат, че това заболяване е инфекциозно, точният брой на заразените е неизвестен, както не се знае и процента на смъртност, нито колко хора са починали досега от него. 

Репортаж от Китай за NTDTV

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!