Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Балканите срещу преследването

Практикуващи Фалун Дафа и поддръжници на практиката от всички Балкански държави се събраха пред Китайското посолство в София на 23 май т.г. Те протестираха срещу преследването на движението в Китай.

Уей Лию, практикуваща Фалун Дафа от Германия, направи изявление пред посолството. Тя разказа как е била задържана в трудов лагер, поради факта, че е следвала китайското учение, как практикуващите са били изтезавани и убивани, а органите им продавани за печалба от китайския комунистически режим.

Отворено писмо до българското правителство бе прочетено пред Китайското посолство, както и пред външно министерство, Парламента, Министерски съвет и Националния дворец на културата. Писмото отправи призив към българското правителство да не се поддава на натиска от Китайската комунистическа партия, открито да се противопостави на престъпленията срещу Фалун Гонг и да разобличи нарушенията на човешките права в Китай.

Шествието продължи по главните улици на София, завършвайки пред НДК. Емил Коен от Българския хелзински комитет, Едвин Сугарев, бивш член на Парламента, и Иван Костадинов от политическата Партия на зелените, изразиха своята подкрепа и ни призоваха за действие срещу преследването.

Разговаряхме с член на Българската Фалун Дафа Асоциация. Тя сподели мнение за преследването и реакцията на хората в тази част на Европа.

[Кремена Крумова, Българска Фалун Дафа Асоциация]:
”Събрали сме се тук от Сърбия, Румъния, Гърция, Турция, Украйна, Испания, Австрия и дори от САЩ, от всички Балкански и много други държави. Когато информираме хората по улиците в България относно фактике за отнемане на органи в Китай, извършвано от китайския комунистически режим върху практикуващи Фалун Гонг, повечето хора са силно шокирани. Те не могат да повярват, да приемат факта, че това се случва в Китай. Но след това си припомнят неотдавнашното комунистическо минало в България, когато хоръ също бяха вкарвани в трудови лагери и убивани заради убежденията си.”

Вицепрезидентът на Румънската Фалун Дафа Асоциация, Кристина Фърман, изрази надижда, че действията на хората от Балканите ще имат положителен ефект.

[Кристина Фърман, Румънска Фалун Дафа Асоциация]:
”Дойдохме тук, за да подкрепим този митинг и това шествие за спиране на преследваните на Фалун Дафа в Китай. Всички хора подписват петиции и с всичко това накрая ще можем да се обърнем към правителствата, когато разполагаме с милиони подписи във всяка държава и това ще е нещо значимо. А и смятам, че дори фактът, че някой се позиционира на страната на доброто също е от значение.”

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!