Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фалун Гонг практикуващ преследван до смърт

Литиан Джанг работил като шофьор във фабриката за метали Чаоянг, провинция Ляонинг. През 98-ма г. Джанг започнал да пратикува Фалун Гонг, което му помогнало да преодолее своята избухливост и други проблеми в характера.

Миналият ноември семейството на Джанг получило телефонно обаждане от затвора Джинджоу, от където им казали, че Джанг е получил сърдечен удар. Той бил там, защото практикувал медитативната практика Фалун Гонг и се опитвал да обясни фактите за преследването. Семейството на Джанг смята, че той не е починал от естествена смърт.

[Минтиан Джанг, брат на Литиан Джанг]:
"Когато видях трупа му, по него имаше много явни белези, особено в лявата страна на корема, където имаше охлузване с размер на длан и „око” в средата, което изглежда бе причинено от насъбралата се кръв. Много очевидци казаха, че Джанг е пребит до смърт от полицията и други затворници.”

Семейството на Джанг е наело пекинския адвокат Ли Чунфу да разследва истината за смъртта на Джанг.

[Ли Чунфу, адвокат]:
„Искахме затворът да издаде смъртен акт, но те не го направиха. Тогава се обърнахме към прокуратурата в Чуншао. От там ни казаха, че съгласно разпоредбите, затворът трябва да даде смъртен акт на семейството. Отидохме пак в затвора, но не намерихме никого. След което се обърнахме към градския прокурор. Той ни каза да се върнем обратно в прокуратурата в Чуншао, от където отново ни насочиха към затвора.”

Според уебсайта minghui.net, предоставящ информация за Фалун Гонг, писмо от затвора Джинджоу разкрива, че Джанг е пребит до смърт от затворници, насърчавани от 20 полицая от  районното управление.

Но нещата не свършват до тук. След като семейството на Джанг наело адвокат да разследва неговата смърт, тялото на Джанг е било изнесено тайно от моргата и върнато обратно в затвора, твърди семейството му.

[Минтиан Джанг, брат на Литиан Джанг]:
„Джанг бе задържан на 23-и април миналата година. Не знам как са го хванали, нито къде и от кого, или къде е бил държан; не знаем нищо. От задържането да смъртта му не знаем какво е станало, включително какво се е случило на делото. Съдът е провел таен съдебен процес, за което разбрах по-късно.”

Уебсайтът minghui.net съобщава, че над 3200 практикуващи Фалун Гонг са станали жертви на преследването на Китайската комунистическа партия, започнало през юли 1999 г.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!