Кой чигонг майстор бе поканен от китайското посолство във Франция да изнесе лекция?

(Minghui.org) На 12 март 1995 г. китайското посолство във Франция специално покани г-н Ли Хонгджи, основателят на Фалун Гонг, да изнесе лекция в залата на Културния отдел на 19 Ван Лоо Роуд в 16-и район на Париж. Това е първата лекция на г-н Ли, изнесена извън Китай, отбелязваща въвеждането на тази дисциплина за духа и тялото на Запад.

Членовете на персонала от почти всички отдели на китайското посолство присъстват на лекцията, включително тогавашния посланик Кай Фангбай и съпругата му. Според жители на Париж, които също присъстват на събитието, Културният отдел на посолството спонсорира сесия на Фалун Гонг в център по бойни изкуства на авеню Дауменсил в 12-и район.

Някои може да се чудят: „Но Фалун Гонг не е ли преследван в Китай? Защо посолството във Франция би поканило г-н Ли да изнесе лекция в Париж?"

Всъщност, преди Китайската комунистическа партия (ККП) да започне открито да преследва Фалун Гонг на 20 юли 1999 г., повечето съобщения за практиката, публикувани от контролираните от ККП медии, са положителни. По онова време подкрепата за Фалун Гонг от китайското посолство във Франция не е случайна.

В тази статия ще разгледаме някои исторически събития, показващи популярността на Фалун Гонг в ранните дни и широкото му приемане от обществеността, включително от агенции на ККП, служители и медии.

Десетки лекции в Китай и множество награди

След като е представен за първи път на обществеността през май 1992 г., Фалун Гонг е включен в списъка като система, пряко свързана с Китайското общество за научни изследвания на чигонг. От тогава до края на 1994 г. г-н Ли провежда 56 лекции в над 20 града. Всяка сесия от лекции обикновено трае 10 дни и общо над 60 000 души присъстват на тези лекции.


Фалун Гонг е посочен като система, пряко свързана с Китайското общество за научни изследвания на чигонг.


Г-н Ли изнася лекция през юни 1993 г. в град Гуян, провинция Гуейджоу.


Втората серия лекции в град Гуанджоу, провинция Гуангдонг през октомври 1993 г.


Лекция в компанията Lingyuan Iron & Steel в провинция Ляонин през февруари 1994 г.


Втората поредица от лекции в Тиендзин през март 1994 г.

По това време много чигонг майстори също провеждат семинари в Китай. Тъй като майсторите на чигонг трябва да упражняват силна енергия (или гонг) за лечение на болести, това е физически изтощаващо. Затова повечето чигонг майстори таксуват около 100 юана (или поне 50 юана) на човек. Въпреки че лекционната сесия на г-н Ли продължавала 9 до 10 дни, той таксувал само 40 юана за цялата сесия (или 20 юана за ветерани практикуващи), за да се покрият таксите за асоциацията по чигонг и разходите за наемане на сградата и закупуване на материалите. Поради ниската входна такса, някои чигонг асоциации, които са спонсорирали сесиите, са създавали проблеми на г-н Ли. Но г-н Ли настоял на това, за да бъдат сесиите максимално полезни за широката публика, въпреки че след края на всяка сесия оставали много малко средства.

В същото време чудодейните ефекти на Фалун Гонг върху здравето и нравствените стандарти бързо печелили доверието както на обикновените граждани, така и на висшите служители. Г-н Ли е многократно канен да дава интервюта по телевизията и радиото в Китай, за да представя своята система на тяхната аудитория.


Г-н Ли е интервюиран от Китайската централна телевизия на 30 юли 1993 г.


Горещата линия на живо на г-н Ли през 1993 г. с икономическото радио „Река Яндзъ“ в Ухан, провинция Хубей


Консултация на горещата линия от г-н Ли с радиостанция Тиендзин на 18 март 1994 г.

Популярността на Фалун Гонг е демонстрирана и по време на Ориенталските здравни изложения през 1992 г. и 1993 г., когато присъстващите и персонала стават свидетели на безброй чудеса на Фалун Гонг. Изложението през 1992 г. се провежда в сградата за Международна търговия и г-н Ли получава най-много награди от всички системи за чигонг.

По време на изложението през 1993 г. в Международния изложбен център, Фалун Гонг получава специална покана за участие. Хиляди хора са лекувани по време на 10-дневното изложение с почти пълно излекуване в над 95% от случаите. Тези постижения карат организатора да покани г-н Ли да проведе три семинара по време на изложението, на 15, 17 и 20 декември.


Награда, връчена на г-н Ли по време на Ориенталското здравно изложение през 1992 г. (долу вляво) и три награди, връчени по време на същото изложение през 1993 г.


Много хора искат автограф от г-н Ли по време на Ориенталското здравно изложение през 1993 г.

Поради тези приноси, г-н Ли получава наградата "Върховен научен прогрес" ("Edge Science Progress"), главната награда на събитието. В допълнение, той е отличен със специалната златна награда и титлата „Най-популярен чигонг Майстор“.

Джуан Фалун, основният текст на Фалун Гонг, е публикуван в края на 1994 г. от Издателството на китайското радио и телевизия, агенция към Държавния съвет на Китай. След това броят на практикуващите бързо се увеличава.


Г-н Ли изнася лекция по време на Международната конференция за споделяне на опит в Дитан Парк в Пекин през ноември 1996 г.

Здравни изследвания

През 1998 г. медицински специалисти провеждат пет проучвания за ефектите от Фалун Гонг. Те се провеждат в Пекин, Ухан, Далиан и провинция Гуангдонг. В него участват близо 35 000 души, 98% от които съобщават за подобряване на здравето след практикуване на Фалун Гонг. Те също така съобщават за значително подобрение в тяхното психично здраве и начин на мислене. Спестяванията от разходи за здравеопазване са феноменални за местните общности и страната като цяло.

Цяо Ши, бивш председател на Постоянния комитет на Националния народен конгрес, и други високопоставени служители също провеждат проучване през втората половина на 1998 г. Заключението им е: „Фалун Гонг облагодетелства нашата нация и народ по много начини, като същевременно не причинява никаква вреда.“ В края на 1998 г. те предават този доклад на тогавашния лидер на Китайската комунистическа партия Дзян Земин и на Политбюро.

Според данни на Министерството на обществената сигурност, след като Фалун Гонг е представен на обществеността през май 1992 г. достига 70 до 100 милиона практикуващи до юли 1999 г., когато Дзян заповядва Фалун Гонг да започне да бъде преследван.

Специално признание от Министерството на обществената сигурност

Китайската фондация за справедливост и храброст написва писмо до Научно изследователското общество за чигонг в Китай на 31 август 1993 г., за да благодари конкретно на г-н Ли. Създадена под Министерството на обществената сигурност, Фондацията хвали г-н Ли за безплатното лечение на представителите на Третата национална конференция за справедливост и смелост.


Писмо от Китайската фондация за справедливост и храброст към Министерството на обществената сигурност с благодарност към г-н Ли

Следва пълният текст на писмото:

Уважаеми г-н Джанг Дженхуан (председател на Китайското научно изследователско общество за чигонг),

Третата национална конференция за похвала на представители на справедливостта и храбростта, която беше спонсорирана както от Централния пропаганден отдел, така и от Министерството на обществената сигурност, приключи успешно. Някои представители на конференцията бяха ранени или инвалиди от борбата им с престъпността. Дори след рутинно медицинско лечение те все още имаха всякакви симптоми. За да помогне на тези герои да облекчат болката си, Китайската фондация за справедливост и храброст официално отправи искане до вашето общество да покани г-н Ли Хонгджи, основателят на Фалун Гонг, за да лекува той с чигонг по време на конференцията тези образци на справедливостта и смелостта. Искането беше подкрепено от Джанг Джиан (Генерален секретар), Гуан Чиан (Заместник-генерален секретар) и Фей Дечуан (Директор).

На 24 август 1993 г. г-н Ли Хонгджи беше поканен да дойде в Министерството на обществената сигурност и да лекува болестите на Уанг Фанг (Председател на фондацията). На 30 август г-н Ли взе няколко ветерани практикуващи Фалун Гонг със себе си на конференцията, за да лекува близо 100 представители. Подобрението в здравословното им състояние беше очевидно и беше широко оценено. Някои хора имаха последици от прободни рани или изстрели. Болката, изтръпването и умората им се облекчиха веднага, след като бяха третирани. Някои имаха последици от мозъчни травми и съзнанието им веднага се проясни след лечението, оставяйки ги без главоболие или световъртеж. На някои бяха премахнати туморите на място, а други изхвърлиха камъни от жлъчката в рамките на 24 часа. Имаше и пациенти със стомашни проблеми, сърдечни заболявания и артрит, и всички те усещаха как симптомите им изчезват на място. Сред почти 100 души, които бяха лекувани, с изключение на един леко болен човек, който нямаше очевидни промени, всички останали се подобриха значително в различна степен. Представителите, третирани от практикуващите Фалун Гонг, са много благодарни на Китайската фондация за справедливост и храброст за това лечение. Те казаха, че това е поредната конкретна стъпка, предприета от Китайското общество за научни изследвания на чигонг и г-н Ли Хонгджи, за да им помогне. Това е и акция в подкрепа на хората в цялата страна в духа на справедливостта и смелостта. Тук ние искаме специално да благодарим на вас, на другите ръководители на Китайското научно изследователско общество за чигонг и на г-н Ли Хонгджи.

Също така се надяваме на по-нататъшна подкрепа за Китайската фондация за справедливост и смелост от вас и от всички останали.


Безплатен семинар за Китайската фондация за справедливост и храброст към Министерството на обществената сигурност. Това се случи в аудиторията на Пекинския университет за обществена сигурност през декември 1993 г.


Статия от Новини на обществената сигурност на хората на 21 септември 1993 г., озаглавена „Фалун Гонг осигурява лечение на образци за справедливост и храброст“. Тя обяснява, че тези герои като цяло са „с много добри резултати след лечението“.


Почетен сертификат от Китайската фондация за справедливост и храброст към Министерството на обществената сигурност, издаден на г-н Ли Хонгджи на 27 декември 1993 г., за да му благодари

Покритие в медиите

Освен награди и признания, които хвалят г-н Ли Хонгджи и Фалун Гонг, много вестници и списания говорят за положителното влияние на Фалун Гонг върху обществото.

През април, май и август 1994 г. Прозорец на литературата и изкуството излъчва репортажи за Фалун Гонг и г-н Ли.

Поканен от Китайската фондация за справедливост и храброст, г-н Ли провежда два семинара на 14 и 15 май 1994 г. в аудиторията на Пекинския университет за обществена сигурност.

През януари 1996 г. Джуан Фалун е определен от Пекински младежки ежедневник като един от десетте най-популярни бестселъри в Пекин.

На 21 март 1996 г. Пекински младежки ежедневник издава списък на бестселърите в Пекин през януари и Джуан Фалун е в този списък.

През януари 1996 г. Джуан Фалун е определен от Пекински младежки ежедневник като един от десетте най-популярни бестселъри в Пекин.

На 8 юни 1996 г. Пекин Дейли изброява десетте най-продавани в Пекин книги през април и Джуан Фалун том II е в списъка.

На 17 март 1997 г. Далиан Дейли публикува статия, озаглавена „Неназован старец допринесе тихо за обществото“. В нея се разказва за 70-годишен мъж, който доброволно построил сам 1100 метра път за жителите на селото, след като започнал да практикува Фалун Гонг.


На 4 декември 1997 г. Новини за медицината и здравето публикува статия, озаглавена „Фалун Гонг е най-добрият избор за подобряване на здравето.“ В нея са изброени седем практикуващи с техните имена, бивши заболявания и подобрения след практикуването на Фалун Гонг.

На 21 февруари 1998 г. Вечерни новини на Далиан съобщава за практикуващ от Далианската военноморска академия. Гмуркайки се на три метра под леда, този практикуващ спасява давещо се дете, което пада в реката в град Далиан.


В 22:00 ч. на 15 май 1998 г., вечерните новини на CCTV1 и CCTV5 съобщават за десетминутно посещение, което Ву Шаозу, директор на Генералната администрация на държавния спорт, прави на площадка за упражнения на Фалун Гонг в Чанчун, където наблюдава многото хора, практикуващи Фалун Гонг .


На 10 юли 1998 г. China Economic Times публикува статия, озаглавена „Изправих се!“ Тя разказва за Шуе Шиуфен, жена от град Хандан, провинция Хъбей, която е била прикована на легло в продължение на 16 години поради хемипараплегия, причинена от гръбначно увреждане. След като започва да практикува Фалун Гонг, тя по чудо се изправя в рамките на два месеца.

На 11 август 1998 г. Пекин Дейлипише за сутрешните упражнения на Фалун Гонг в града. Там специално се споменава Фалун Гонг и се използва снимка на практикуващи, които изпълняват упражненията.


На 28 август 1998 г. Чайна Ют Дейлипубликува репортаж, озаглавен „Празникът на живота“. В него се говори за екип на Фалун Гонг от 1500 души по време на Азиатския спортен фестивал в град Шенян, провинция Ляонин.


На 1 септември 1998 г. за Фалун Гонг се появява авторски репортаж, озаглавен „Общонационален фитнес, който е от полза за страната и хората“ в Шантоу Специална Зона.

На 1 ноември 1998 г. Лешан Дейлиотразява конференция за обмяна на опит в град Лешан, в която участват над 14 000 практикуващи Фалун Гонг.


На 10 ноември 1998 г. Вечерни новини на Янченг съобщава, че 5000 практикуващи Фалун Гонг изпълняват упражненията заедно сутрин в Гуанджоу, провинция Гуангдонг. Сред тях е Лин Чанинг, статистик от Diwei Leather Company в Гуанджоу, която страда от парализа с изтръпване, засягащо 70% от тялото ѝ. След като започва да практикува Фалун Гонг, тя отново може да ходи.


На 24 ноември 1998 г. телевизионната станция в Шанхай съобщава, че близо 10 000 практикуващи Фалун Гонг правят упражненията заедно в Спортния център в Шанхай. Там се казва, че Фалун Гонг се практикува от около 100 милиона души в Азия, Америка, Европа и Океания.


На 31 декември 1998 г. Deep Star Times в Хонконг докладва за Фалун Гонг в страниците „Горещи теми“. Всяка страница от горещите теми от този ден е за Фалун Гонг, включително кратко въведение, ползите от Фалун Гонг както за здравето, така и за подобряване на характера и седем цветни снимки на конференции за обмяна на опит и групови упражнения.


На 4 март 1999 г. Асистентският център на Фалун Гонг в Харбин, провинция Хейлундзян, получава награда от Общинския отдел за обществена сигурност (полицията) за връщане на изгубени и намерени предмети.

Обобщение

След като през юли 1999 г. ККП започва да преследва Фалун Гонг, безбройни клеветнически репортажи са публикувани от същите контролирани от ККП медии, които в миналото възхваляват същата практика.

Защо е тази 180-градусова промяна в отношението?

Това не е толкова изненадващо за хората, живеещи под управлението на ККП. Или както хората в Китай обичат да казват: „Политиките на партията са като Луната, която изглежда различно в различни точки на месеца, докато преминава през своите фази.“

Дори висшите лидери на ККП, като Лю Шаоци, биха могли да бъдат етикирани като „враг на държавата“ за една нощ. Трагедията на Големия китайски глад между 1959 и 1961 г. отнема десетки милиони човешки животи, но е омаловажена като „природно бедствие“ и все още остава тема табу за учените.

Съгласно политиката за едно дете неизвестен брой жени са били принудени да правят аборти. И все пак същият режим издава нова политика на 31 май 2021 г., насърчавайки двойките да имат три деца. Някои се чудят дали принудените да правят аборти в миналото трябва да получат държавна компенсация.

Така че промяната в отношението към Фалун Гонг не е защото Фалун Гонг се е променил, а защото политиката на ККП се е променила.

Практикуващите Фалун Гонг винаги се стремят да следват принципите на Истина, Доброта и Търпение, за да бъдат по-добри хора, както в миналото, така и сега, така и в бъдещето. Но ККП се чувства застрашена от Фалун Гонг, чиито принципи са в рязък контраст с фалшификациите, злостността и борбата на партията. Като такава, ККП преминава от подкрепа на Фалун Гонг към опит да премахне тази практика.

Но праведността ще надделее. Двадесет и две години след началото на преследването, Фалун Гонг се практикува в над 100 страни. Основният текст на Фалун Гонг, Джуан Фалун, е преведен на над 40 езика. Практиката е получила около 5200 награди и прокламации от много страни по целия свят.

Според будистките писания удумбарата е свещено цвете от царството на Будите. Твърди се, че то цъфти само веднъж на 3000 години, а появата му по това време в историята на човечеството показва, че Светият Създател въртящ колелото, е в човешкия свят. Откакто Фалун Гонг е представен на света през 1992 г., се съобщава, че цветята на удумбара цъфтят в много части на света, което може да е индикация, че Създателят е дошъл да спаси живите същества. Ако е така, ККП и нейните последователи ще бъдат изправени пред последствия за своето преследване на практикуващите Фалун Гонг.

В различните култури има вярване, че хората ще бъдат благословени за своите добродетели. Когато хората са жестоко преследвани просто заради това, че са добри и следват принципите на Истина-Доброта-Търпение, това също е напомняне, че трябва да преосмислим какво представлява ККП и какви са отношенията ни с нея. Като подкрепяме невинните, прегръщаме добродетелта и отхвърляме ККП, ние ще се насочим към едно по-добро бъдеще.


Място за групови упражнения на Фалун Гонг в Ченгду, провинция Съчуан, преди началото на преследването


Гуанджоу, провинция Гуангдонг


Чанчун, провинция Дзилин


Пекин


Тангшан, провинция Хъбей

Източник/ци: Which Qigong Master Did the Chinese Embassy in France Invite to Give a Lecture? | Фалун Дафа - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!