Скандалът с бивш вицепремиер на Китай и неговото участие в преследването на Фалун Гонг

(Minghui.org) Скорошното обвинение на китайска тенис суперзвезда в сексуално посегателство срещу нея от бивш вицепремиер привлече вниманието на света. Много хора разглеждат скандала като възмездие за други, по-големи престъпления на този служител.

35-годишната Пенг Шуай е една от суперзвездите на китайския тенис. Тя спечели шампионата по двойки за жени на Уимбълдън през 2013 г. и на Откритото първенство на Франция през 2014 г. Тя публикува дълга статия в потвърдения си акаунт във Weibo, китайската версия на Twitter, на 2 ноември, обвинявайки Джанг Гаоли в сексуално насилие над нея.

75-годишният Джанг беше член на Постоянния комитет на Политбюро на Китайската комунистическа партия (ККП) - висшият орган за вземане на решения на ККП - и старши вицепремиер от 2012 до 2017 г.

Пенг обвини Джанг, че за пръв път я е изнасил преди много години, между 2007 и 2012 г., когато Джанг е бил партиен секретар на град Тиендзин. Джанг използвал властта си, за да я принуди да поддържа периодични сексуални отношения с него против волята й. Контактът им е спрял след като Джанг се преместил в Пекин през 2013 г., за да стане старши вицепремиер на Китай. След това Джанг отново я потърсил през 2018 г., след като се пенсионирал. Джанг и съпругата му я отвели в дома си един ден. Джанг, пред жена си, поискал да прави секс с нея, след което я завел в една стая, докато жена му стояла охрана пред стаята.

„Бях уплашена онзи следобед“, пише Пенг, „никога не бих предположила, че нещо такова може да се случи. (Съпругата на Джанг) стоеше като охрана отвън [докато той ме изнасилваше в стаята]. Мислех как никой няма да повярва, че една съпруга би била готова да направи подобно нещо."

Нейната публикация оцеля 20 минути преди да бъде изтрита. Всички повторни публикации и свързани коментари бяха изтрити. Но това вече беше изпратило ударна вълна към китайския народ и света. Много английски медии, включително New York Times, CBC и BBC, съобщиха за случая.

Китайските власти не отрекоха, но не казаха и дума по това обвинение. Просто продължиха да изтриват тези публикации. Отдавна е обществена тайна, че служителите на ККП имат корумпиран сексуален живот.

Джанг сега е „мръсник“ в очите на китайците, които знаят вече, че съпругата му го е пазила докато е изнасилвал жена, която е с 40 години по-млада от него.

За много хора това може да е началото на възмездието на Джанг за другите му престъпления. Най-голямото негова престъпление е участието му в преследването на невинни практикуващи Фалун Гонг.

Фалун Гонг е древна медитативна практика за духа и тялото от Будистката школа. Бившият лидер на ККП Дзян Дзъмин започва преследване на тази практика през юли 1999 г.

Джанг е активен изпълнител в прилагането на политиката на Дзян за преследване по време на мандата му в провинция Гуандун, провинция Шандонг и Тиендзин. Той активно прилага политиката на преследване, в резултат на което хиляди практикуващи Фалун Гонг в тези райони са арестувани, задържани и осъдени. Той е виновник за изтезанията, причинили голям брой смъртни случаи и увреждания на практикуващи Фалун Гонг.

Практикуващи Фалун Гонг протестират срещу Джанг Гаоли пред централата на ООН в Ню Йорк, когато Джанг присъства на Среща на върха на ООН за климата на 23 септември 2014 г.

“Младежки фронт днес”, вторият по големина вестник в Чехия, съобщава, че Джанг Гаоли е отговорен за изтезанията и преследването на Фалун Гонг, когато Джанг ръководи китайска делегация на конференцията на Китайския инвестиционен форум в Прага, Чехия на 28-29 август, 2014 г.

Напредъкът на Джанг в кариерата му е в резултат на подмазването му пред Дзян Дзъмин. Така например, през май 2006 г. Дзян отива в планината Тай, една от най-известните планини в Китай. Като партиен секретар на ККП в провинция Шандонг, където се намира планината, Джанг нарежда затварянето на планината за обществени посещения за два дни, въпреки че е пиково време за туризъм. Той посреща Дзян в паланкин носен от осем души, занася го в планината и нарежда на местните власти да се наредят по пътя, за да посрещат Дзян с добре дошъл. Самият Джанг ходи пеша след паланкина, като верна прислуга на Дзян.

Разбира се, просто ласкателството на Дзян не е достатъчно. Джанг работи усилено, за да преследва практикуващите Фалун Гонг и да осъществява заръките на Дзян. На уебсайта Minghui има най-малко 90 доклада, в които Джанг се споменава за отговорен за преследването.

През януари 2004 г. в планината Мън в Шандонг се появява транспарант с надпис „Дзян Дзъмин да бъде изправен пред съда”. Тогава Джанг, губернатор на Шандонг по това време, нарежда на местните власти да арестуват много практикуващи Фалун Гонг и да ги поставят в центрове за промиване на мозъци.

По време на Олимпийските игри в Пекин през 2008 г. Джанг, тогава партиен секретар на град Тиендзин, отива в квартала Даганг, за да мобилизира полицията да принуди практикуващите Фалун Гонг, техните семейства и работните им звена да напишат обещания, че няма да участват в протестни дейности и няма да търсят правосъдие за преследването на Фалун Гонг.

Дори когато Джанг заема поста си в Постоянния комитет на Политбюро на ККП, той все още съблюдава преследването на Фалун Гонг в Тиендзин. Когато хиляди практикуващи в Тиендзин изпращат документи срещу Дзян до Върховния съд и Върховната прокуратура, Джанг и шефът на полицията в Тиендзин нареждат масивно отмъщение. Те арестуват, задържат и осъждат практикуващите и членовете на техните семейства, които са посмели да подадат съдебни жалби срещу Дзян.

Джанг може да не е участвал много в индивидуални случаи на преследване, но е изпълнител на политиката на преследване, която причинява масово насилие над невинни хора в провинциите и градовете, които е управлявал.

Като съучастник на Дзян, Джанг ще бъде изправен пред обвинения за геноцид, изтезания и престъпления срещу човечеството.

Някои хора обсъждат защо случаят за сексуално насилие на Джанг беше разкрит сега и защо публикацията беше разрешена да остане 20 минути, преди да бъде изтрита. Това може би е просто началото на възмездието, което Джанг ще получи за злото, което е причинил.

Източник/ци: The Scandal of a Former Vice Premier of China and His Deep Involvement in the Persecution of Falun Gong | Falun Dafa - Minghui.org

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!