От учени до обикновени граждани: БОЖЕСТВЕНОТО СЪЩЕСТВУВА

(Minghui.org) През 5000-годишната китайска история е съществувала винаги традицията за подобряване на съзнанието и тялото. Известна още като практика за самоусъвършенстване/култивация, тя насочва човек постоянно да се усъвършенства към Буда /Закона/ или Дао /Пътя/ .

Хилядолетната традиция на култивиране е отразена и в напредналата китайска медицина от древни времена. Меридианската система, например, вече е била документирана в “Хуанди Нейджинг” (“Вътрешен канон на Жълтия император”) преди повече от 2000 години, но учените са потвърдили с инструменти съществуването на меридианите едва преди няколко десетилетия.

Велики учени като теисти

Божествената връзка не е напълно загубена и в наши дни. Организацията на обединените нации е провеждала изследване на 300-те най-велики учени през последните 300 години. Резултатите са малко изненадващи - 90% от тях са били теисти.

Списъкът включва много от най-великите учени като Исак Нютон, Алберт Айнщайн, Мария Кюри, Алфред Нобел, Братя Райт, Вернер фон Браун (известен като „баща на ракетната наука“), Макс Планк (създател на квантовата теория), Жан-Анри Казимир Фабр (ентомолог), Иван Павлов и много други.

Това може да е интересен феномен: какво е накарало тези утвърдени учени да се обърнат към религията? Всъщност може би тяхната отдаденост в търсенето на истината им е позволила да осъзнаят ограниченията на науката.

Да вземем Исак Нютон например. Той е бил велик учен, който е установил класическата механика, като е предложил идеята за гравитацията. Но той не е могъл да обясни как работи тя на голямо разстояние в Космоса. „Причината за гравитацията е нещо, което не претендирам да знам“, пише той.

Освен това, в сравнение с други планети, разстоянието между Земята и Слънцето е добре “изчислено”, така че Земята да получава подходяща светлина и топлина, което не може да бъде просто случайно. „Прецизното съвършенство на Вселената като часовников механизъм демонстрира съществуването на ръката на Бог“, пише Нютон, „Като съществува винаги и навсякъде, Той представлява времето и пространството“.

Едмънд Халей е бил астроном и приятел на Нютон. Нютон е създал модел на Слънчевата система, при който с издърпването на един лост всички планети започват да се движат в собствените си орбити. Веднъж, когато му бил на гости, Халей видял този модела и го изучавал дълго време. След това той попитал кой го е направил.

Нютон отговорил, че моделът не е изобретение и че някой просто е сглобил всички тези компоненти. Халей не повярвал на думите му и казал, че този, който е направил модела, трябва да е гений. Нютон му отвърнал, че макар моделът да изглежда  сложен, той е почти нищо в сравнение с реалната Слънчева система. И попитал, ако моделът е дошъл от нечий ръце, няма ли истинската Слънчева система - нещо много по-сложно - да е създадена от всемогъщия Бог? Халей се съгласил и започнал да вярва в съществуването на Бог.

По време на интервю Айнщайн казал, че настоящата наука може да докаже само съществуването на нещо, но не и неговото несъществуване. Например науката не може да докаже съществуването на божественото поради своите ограничения. Но това не означава непременно, че божественото не съществува. Тоест петте сетива на хората имат ограничения и не могат да докажат съществуването на божественото, както и да опровергаят неговото съществуване.

За тези, които не вярват в божественото, тъй като петте им сетива не го доказват, Айнщайн обяснява, че петте сетива (зрение, слух, вкус, докосване и обоняние) имат ограничения. Всъщност звуковите вълни трябва да са в рамките между 20 и 20 000 Hz, за да бъдат чути. Подобна е ситуацията и със зрението, тъй като човек може да види обекти само под видимата светлина - която представлява само много тесен диапазон от спектъра на електромагнитните вълни.

Айнщайн също добавя, че ако има нещо в бъдещето, което да представлява напредналата наука, това може да е Законът на Буда /Буда Фа/, защото е нещо, което е съвършено.

Близки до смъртта преживявания по време на земетресението в Таншан

Сп. “Dazhong Yixue” (“Popular Medicine”) публикува статия в петия си брой през 1993 г. за земетресението в Таншан (с магнитуд 7,5) от 1976 г. По-специално, статията се фокусира върху близки до смъртта преживявания на оцелели от земетресението въз основа на проучване, проведено от медицински работници през 1987 г. С около 100 участници това е едно от най-големите проучвания от този вид в света.

В момента близо до смъртта повече от половината от оцелелите не са усетили страх от земетресението. Вместо това те са почувствали спокойствие и облекчение. Нямало паника и умовете им били бистри. Освен това неща, които са се случили преди в живота им, бързо са минали пред очите им като на филмова лента. Повечето от сцените са били щастливи моменти, като спомени от детството, сватбени сцени, постижения в работата или радост от получаването на награди.

Интересното е, че близо половината от хората са усетили как душата им излиза от тялото. Някои твърдят, че са почувствали как се реят във въздуха или по тавана, наблюдавайки тялото си долу. „Сякаш тялото ми беше разделено на две части, едната лежеше в леглото като черупка, а другата се рееше високо - дори по-леко от въздуха. Беше много удобно усещане“, спомня си един от тях. Някои дори са видели починали членове на семействата си.

Коренът на културата

Китай има дълга цивилизация, вдъхновена от божественото. Например хората вярват, че всеки прави неща въз основа на своята съвест, и че „Доброто се възнаграждава с добро, а злото среща зло“. Има и поверие, че всички сме наблюдавани от божественото. 

След като Китайската комунистическа партия /ККП/ взима властта през 1949 г., тя започва да индоктринира нацията в омраза, бруталност и лъжи. В резултат на това много хора са се отклонили от своята съвест и от божественото. Те дори прибягват до всякакви средства за собствените си изгоди за сметка на другите. Подправени и фалшиви продукти наводняват пазарите, като цигари, вино, ваксини, дипломи, ориз, храни, бебешка формула и много други. Всичко това произтича от факта, че у много хора вече ги няма предишните нравствени стандарти и те мислят, че никой няма да разбере когато правят лоши неща и че няма да понесат никакви последствия от това. Законите не могат да управляват сърцата на хората.

Днес астрофизиците са открили, че нашата огромна Вселена и много други галактики преминават през реорганизация. Много галактики преживяват експлозия и прераждане. Много галактики, по-големи от нашия Млечен път, са изчезнали моментално. Нашият Млечен път е просто една прашинка в огромната Вселена, да не говорим за нас, хората на Земята. Това може да е причината нашите предци винаги да са почитали мистериозните сили на Вселената.

В този критичен момент, ако можем да разгледаме реорганизацията на Вселената през призмата на традиционната китайска култура, може да сме в състояние да разберем много трудни за отговор въпроси и да открием надежда за бъдещето.

Традиционната китайска култура вярва в хармонията между Небето, Земята и човечеството. Когато хората следват указанията на ККП и действат безразсъдно, те нараняват другите и се излагат на рисково бъдеще. Когато бедствия връхлетят света и когато се случват нови астрономически събития, те обикновено са с цел да ни накарат да се замислим от къде идваме, какъв е смисълът на живота ни и колко е чиста нашата съвест. Отхвърляйки ККП и приемайки нейното отрицание -  добротата - ние ще направим благословени както себе си, така и нашите сегашни и идни поколения.

Източник/ци: From Scientists to Ordinary Citizens: the Divine Does Exist | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!