Учени: Фалун Дафа е истинска висша наука

(Minghui.org) Още от своята зора човечеството е размишлявало върху живота: откъде сме дошли? Къде ще отидем след смъртта? Какво е истинско щастие?

Много хора са се отказали да търсят отговори на тези вечни въпроси. Но на практикуващите Фалун Дафа отговорите са им били разкрити, докато се култивират в тази практика за духа и тялото, основана на принципите Истина-Доброта-Търпение.

Професор: Здраве и мъдрост

Д-р Чанг Мей-йинг, професор в Националния университет Сун Ятсен в Тайван.

Д-р Чанг Мей-йинг е професор по фотоника в Националния университет Сун Ятсен в Тайван. От детството й е било любопитно какъв е източникът на човешкия живот и къде отива човек след смъртта. И дори след като получава докторска степен от Инженерното училище Тандон в Нюйоркския университет и става професор в Националния университет Сун Ятсен в Тайван, отговорите на тези въпроси продължават да я вълнуват.

Това се променя един ден през ноември 2009 г., когато тя взима книгата “Джуан Фалун” (главният текст на Фалун Дафа, бел.ред.), която съсед й дал преди две години, и започва да я чете. „Беше феноменално“, спомня си тя, „Всъщност книгата отговори на всичките ми въпроси относно квантовата механика. За да използвам метафора, въпросите, които имах, бяха като камъчета по пътя, които ми пречеха да вървя гладко. Но сега се чувствам сякаш мога да летя, така че камъчетата вече не са пречка за мен.“

Тя също е виждала много други сцени в ранните си дни на култивация, като например е виждала практикуващи Фалун Дафа да левитират във въздуха по време на медитация.

„Когато правех седящата медитация с ръце от двете страни на тялото си, се почувствах сякаш има два малки нагревателя под тях – много топли. Така че студените ръце и крака, които ме притесняваха години наред, изчезнаха“, д-р. Чанг си спомня: „Освен това моето стомашно заболяване и студенината в рамото ми също изчезнаха.“

Но ползите са отвъд физическото здраве. Мъдростта, която тя придобива от Фалун Дафа, й помага в изследванията и развитието в работата й, както и в сътрудничеството й с други. Дори когато все още е доцент, тя веднъж представя три предложения на партньор от индустрията, които стрували общо около 200 000 щатски долара. Тя очаквала партньорът от индустрията да избере едно от трите предложения. За нейна изненада компанията приела и трите. На въпроса защо, представител на компанията отговорил: „Всичко, което д-р Чанг предложи, всичко е от полза за нас. Тя е важна за нашата компания и ние й вярваме безрезервно.“

Стремейки се да живее според принципите на Истина-Доброта-Търпение в ежедневието си, д-р Чанг работи съвестно и се отнася към всеки студент с искреност и състрадание. Нейното позитивно отношение също вдъхновява нейните студенти и екипа, който ръководи. Тя печели множество награди, включително награда за изключително преподаване, награда за отличен ментор и множество награди за академични постижения в индустрията. Има и над 10 патента.

Тя се надява повече хора да научат Фалун Дафа и да се насладят на истинско щастие.

Онколог: Висша наука

Д-р Мейшиа Гао е с докторска степен по онкология
от Китайската академия на медицинските науки

Д-р Мейшиа Гао получава докторска степен по онкология от Медицинския колеж на Пекинския съюз и Китайската академия на медицинските науки. След пристигането си в САЩ през 2007 г. тя получава следдокторантско обучение в Университета Джон Хопкинс и Националния институт по здравеопазване. В момента работи в Thermo Fisher Scientific като старши анализатор програмист.

Тя се запознава с Фалун Дафа през 1998 г. Преди това тя страда от сериозни стомашни проблеми и тежи само около 40 килограма. Никое лекарство не може да излекува състоянието й. Но в рамките на един месец от началото на практикуването й на Фалун Дафа г-жа Гао изненадващо установява, че всичките й болести са изчезнали, включително хроничното стомашно заболяване.

Обучена в най-добрите медицински заведения в Китай и Съединените щати, тя е напълно наясно с ограниченията на настоящата медицинска технология. „Чрез практикуването на Фалун Дафа открих, че това е висша наука“, обяснява тя, „Ето защо е важно за нас да гледаме на нещата с отворено съзнание.“

Професор по бизнес представя Фалун Дафа на общността в университета

Д-р Тиан Шие открива курс, представящ Фалун Дафа
в Университета на Южна Каролина.

Д-р Тиан Шие е професор по бизнес в Университета на Южна Каролина. Докато учи висше образование в Пекинския университет през 1984 г., той работи със своя съветник и изучава феномени, свързани със свръхестествените способности. „Забелязахме, че много истории, свързани с чигонг, са истински, така че вече не вярвах в атеизма на Китайската комунистическа партия“, спомня си той.

Оттогава той започва и своето търсене на духовно извисяване, което продължава и след пристигането му в САЩ през 1987 г. Но няма резултат в продължение на 10 години. „През 1997 г. един приятел ми даде книгата „Джуан Фалун“. Прочетох я и разбрах, че това е, което търсех“, споделя той.

Роден в интелектуално семейство, д-р Шие е чел много книги през годините. „Но книгата “Джуан Фалун” е различна, тъй като обяснява всичко, включително всички мистерии и легенди“, обяснява той, „Тя ни помага постоянно да се усъвършенстваме и да се върнем към своя произход.“

По-късно той създава и преподава курс, представящ Фалун Дафа на общността в своя университет.

Завеждащ Катедрата по машинно инженерство: Дълбоки учения

Д-р Сен Ние говори на събитие през 2018 г.

След получаване на бакалавърска и магистърска степен от Националния тайвански университет, д-р Сен Ние получава докторска степен по машинно инженерство от Университета на Илинойс. След като работи в Католическия университет на Америка в продължение на почти 40 години, в момента той е завеждащ Катедрата по машинно инженерство.

Заради постиженията си в областта на горенето, горивото, мощността, енергията, замърсяването и изменението на климата, д-р Ние е високо оценен от китайското правителство и китайските академични среди. Но поради подкрепата си за Фалун Дафа той е обявен за враг на Китайската комунистическа партия (ККП).

В резултат на своето преследване на Фалун Дафа, ККП отблъсква много китайски учени, които живеят сега извън Китай, казва д-р Ние. Подобно на много други учени, той е чел много книги и е намерил ученията на Фалун Дафа за много дълбоки. „Безполезно е, без значение как ККП я потиска“, добавя той.

Старши инженер в НАСА: Истинската наука

Г-н Цу-уей Хуанг

Г-н Цу-уей Хуанг е старши инженер, работещ в НАСА. С такава силна научна подготовка той е отхвърлял преди духовни практики като чигонг. Но четенето на книгата “Джуан Фалун” напълно го променя.

„По-конкретно, тази книга отвори съзнанието ми. Например има теми, които сегашната наука не може да обясни, включително откъде са дошли хората, къде ще отидем (след смъртта), какво е Вселената и как да разберем, че доброто се възнаграждава с добро”, отбелязва той, „Ето защо аз намирам тази книга за много добра и че тя е истинската наука”.

Има много форми на съществуване в тази Вселена и ние не можем сляпо да ги отричаме, само защото не можем да ги видим. Подобно на електромагнитните вълни на радиото и телевизията, и тях можете да ги откриете само ако имате подходящо оборудване. Следователно трябва съзнанието ни да е отворено за неща, които настоящата наука тепърва предстои да открие, казва той.

Бивш военен лекар от ВВС: Фалун Дафа ми даде втори живот

Д-р Уанг Джиюан чете книги на Фалун Дафа.

Като бивш военен офицер от военновъздушните сили в Китай, д-р Уанг Джиюан е бил медицински изследовател в Харвардския университет преди пенсионирането си. Въпреки това той е страдал от прогресивна мускулна атрофия и никой лекар не е могъл да му помогне. По това време той трудно се изкачвал от първия до втория етаж.

След като започва да практикува Фалун Дафа през февруари 1998 г. обаче, г-н Уанг установява, че болестта му е напълно излекувана в рамките на три месеца. „Благодарен съм, защото Фалун Дафа ми даде втори живот“, казва той. Телесното му тегло се увеличава от 59 килограма до здравословните за неговия ръст 70 килограма. Макар и в напреднала възраст, той има здраве като човек на около 20 години.

Принципите на Истина-Доброта-Търпение също го правят по-добър човек. „Фалун Дафа ми даде както добро здраве, така и увереност“, добавя той.

Експерт по изкуствен интелект: Мъдрост и универсални ценности

Д-р Янг Сяожан

След като завършва King's University London с докторска степен по изкуствен интелект, д-р Янг Сяожан в момента работи като изследовател във фирма за информационни технологии в Англия.

Практикувайки Фалун Дафа от дете, следвайки родителите си, д-р Янг казва, че е имал голяма полза от практиката. Когато се опитват да решат проблеми, изследователите понякога се фокусират върху един аспект и забравят за голямата картина. Практикуващите Фалун Дафа, от друга страна, имат мъдрост, придобита от ученията на Дафа, и гледат на нещата холистично.

В допълнение, практикуващите Дафа могат лесно да се успокоят и да останат фокусирани. Тоест те могат да разберат същността на даден проблем на по-дълбоко ниво. „Тоест Фалун Дафа може да предложи напътствия като фар. Принципите на Истина-Доброта-Търпение също са универсални ценности“, казва той.

Минен инженер: Отвъд науката

Г-жа Ли Лиан от Филаделфия, Пенсилвания

Г-жа Ли Лиан е пенсиониран минен инженер от североизточен Китай и в момента живее във Филаделфия, Пенсилвания. В рамките на 7 дни след като започва да практикува Фалун Дафа, всичките й заболявания изчезват, включително бронхит, ревматично сърдечно заболяване, артрит, метеоризъм, стомашни проблеми и главоболие.

Като д-р Янг, г-жа Ли също придобива мъдрост от Дафа. Някога нейното работно място било в мина за обогатяване на желязо от кварцова руда. Обикновено всеки експеримент се нуждаел от няколко дни опити и грешки, преди да се стигне до правилното решение. Но много често тя можела да го завърши в рамките на един ден.

Когато правила експериментите, г-жа Ли каза, че се чувствала така, сякаш може да влезе в света на микроскопично ниво и да види как частиците на минералната руда реагират с добавките. В резултат на това г-жа Ли можела да завърши експериментите и да получи необходимите данни за кратко време.

Оцелял от хепатит

Г-н Ю Пинг  

Г-н Ю Пинг е изследовател в Куинсленд, Австралия. Той започва да практикува Фалун Дафа през януари 1999 г., когато прави своята докторска степен в реномирания китайски университет Цинхуа. С фамилна анамнеза за хепатит, трима от братовчедите му починали на 40 години поради цироза и рак на черния дроб. Самият г-н Ю също имал хепатит в гимназията и винаги имал лошо здраве.

След като чува за чудодейните ефекти на Фалун Дафа, г-н Ю започва да я практикува и скоро вижда как здравето му се подобрява. Не само, че болестите му се излекували, но той също така станал по-енергичен.

Като споделяме опита на тези учени, ние се надяваме нашите читатели да могат да прочетат книгата „Джуан Фалун“ с отворено съзнание. Подобно на тези учени, ние се надяваме, че и вие също ще се възползвате от практиката на Фалун Дафа.

Защо Фалун Дафа е преследвана в Китай?

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Източник/ци: Scholars from Various Professions Find Falun Dafa Is True Science | Falun Dafa - Minghui.org

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!