Мюнхен: Мащабен парад разкрива бруталността в Китай (Обширна Фотогалерия)

(Minghui.org) Практикуващите Фалун Дафа проведоха мащабен митинг и парад в Мюнхен на 29 октомври, за да представят практиката на обществеността и да разкажат на хората за продължаващото преследване на практиката в Китай. Защитници на правата на човека говориха по време на митинга и много минувачи подписаха петиция, призоваваща за прекратяване на преследването.

Парадът на Фалун Дафа на 29 октомври започна от Мариенплац, централния площад в Мюнхен.

Оркестърът Tian Guo Marching Band и изпълненията на барабани привлече големи тълпи. 

Мюнхен е столицата на Бавария и третият по големина град в Германия и е център на културата, икономиката и политиката. Много хора бяха навън, наслаждавайки се на хубавото есенно време и спряха да гледат и слушат изпълненията на практикуващите. Имаше изпълнения на Tian Guo Marching Band и оркестърът на барабанчиците. Групата за драконов танц се състоеше също от практикуващи, накои от които пътуваха от Полша и Чехия за събитието. Много хора се събраха да гледат и ентусиазирано аплодираха.

Минувачите научиха за преследването на Фалун Дафа в Китай и подписаха петицията за прекратяване на преследването.

След митинга на Мариенплац, практикуващите маршируваха през Виктуалиенмаркт, Тал и Максимилианщрасе, като минаха покрай Националния театър, както и Резиденц (бившият кралски дворец). Оттам те преминаха през Одеонплац, преди да се върнат на Мариенплац отново. Много хора прочетоха материалите за Фалун Дафа и 22-годишното преследване на тази практита в Китай. Някои вдигаха палци в подкрепа на практикуващите и подписаха петицията, призоваваща за прекратяване на преследването.

Парад на Фалун Дафа практикуващи през стария град на Мюнхен на 29 октомври 2021 г.

Даване на гласност на ужаса

По време на митинга преди парада, практикуваща говори за преследването в Китай.

Юрген Тирак от Мюнхенския отдел на Международното дружество за човешки права (ISHR) изнесе реч на събитието.

Юрген Тиерак, ръководител на отдела в Мюнхен на Международното дружество за човешки права (ISHR) каза, че неговата организация получава информация от години за зверствата, извършени срещу практикуващите. Той каза: „Фалун Дафа е представена от г-н Ли Хонгджи на обществеността в Китай през 1992 г. Въпреки че практиката е била широко приета и възхвалявана от широката общественост, както и от правителството, тогавашният лидер на Китайската комунистическа партия (ККП) Джан Дзъмин третира Фалун Дафа като враг. Той започва мащабно финансово потискане и физическо елиминиране на практикуващите."

Г-н Тиерак попита: „Защо режимът гледа на една мирна духовна практика като Фалун Дафа като на враг? Защото в Китай е имало около 70 милиона практикуващи и ККП се страхува, че може да загуби контрола над народа. Докато етикетира Фалун Дафа като враг на държавата и я клевети с широка пропаганда на омразата, режимът арестува голям брой практикуващи, последвано от задържане и изтезания."

Посочвайки информацията на банерите, г-н Тиерак каза, че ККП дори е убивала задържани практикуващи и е продавала органите им за печалба. Той добави, че би било трудно да си представим, че подобен ужас може да се случва в този свят днес. Той призова повече хора да повишат осведомеността си по този въпрос, така че широката общественост да знае какво се случва.

Смелост и постоянство

Фей Лянгьонг, бивш президент на Федерацията за демократичен Китай (FDC) и председател на Форума за демократичен Китай и Азия, написа писмо в знак на признателност за приноса на практикуващите Фалун Дафа към каузата за правата на човека.

Той написа: „Режимът на ККП е добре известен със своята бруталност и лъжи. Въпреки суровото преследване от 1999 г. насам, практикуващите са останали упорити в принципите си като феникс, възкръснал от пепелта. След над 20 години непрекъснато потискане, Фалун Дафа сега се практикува в над 100 страни, като основният текст “Джуан Фалун” е преведен на повече от 40 езика. За да преодолеят огромната информационна блокада и дезинформацията от страна на ККП, практикуващите са създали телевизионна мрежа, вестници и уебсайтове, за да помогнат на китайските граждани да получат информация в чужбина и да научат фактите.” 

Като защитник на човешките права, Фей каза, че искрено благодари на практикуващите за големия им принос и ги поздрави за успеха им.

Човечност и достойнство

Хората научават за продължаващото преследване на Фалун Дафа и подписват петицията за прекратяването му.

Двама възпитатели от Мюнхен, Никлауда и Вернер Дил, спряха да гледат парада на практикуващите и го заснеха на видео. Никлауда отбеляза, че събитието е спокойно и вдъхновяващо. Преди това тя е чувала за отнемането на органи от страна на ККП и го намира за отвратително. Двойката подписа петицията и каза, че това зверство трябва да спре.

Никлауда се надява, че повече китайци ще се противопоставят на тоталитарния режим. Тя разбира, че промиването на мозъци от ККП ги е лишило от свободното им мислене. Въпреки това тя се надява те да научат фактите и да предприемат действия. Тя смята, че ако една трета от китайските граждани се изправят, ККП ще рухне.

Тя също така каза, че е абсолютно погрешно ККП да забранява принципите на Истина-Доброта-Търпение. Като католичка тя знае, че хората трябва да се грижат за душите си. „Всички трябва да бъдат третирани с човечност и достойнство“, потвърди тя.

Съпругът й Вернер каза, че е важно практикуващите да разобличат ККП чрез подобни дейности. Никлауда се съгласи, като каза, че това може да е единственият начин за повишаване на осведомеността. Тя каза, че очаква с нетърпение да види още подобни събития.

Това е свързано с всички нас

Норберт Декщайнер подчерта важността на петицията.

Норберт Декщайнер, който работи за банка, отбеляза: „Посланието тук е ясно. Когато се случат трагедии като тази, всеки от нас трябва да действа и да спре престъплението, защото то се отнася до всички нас.”

Той добави: „Ужасно е, че ККП потиска Фалун Дафа и принципите на Истина-Доброта-Търпение. Всеки трябва да има право да избира своя собствен начин на живот. Ето защо е важно да се разкрие какво се случва в Китай, особено тежките нарушения с правата на човека. Това ще помогне на китайските граждани и на света."

Студентката Леони Прибке се наслади на изпълненията на практикуващите.

Леони Прибке, студентка в специалност етнология, също е танцьорка. Тя намери изпълнението на практикуващите за много цветно и релаксиращо. След като чу за малтретирането, което практикуващите търпят в Китай заради вярата си, тя незабавно подписа петицията.

„Когато режим забранява мирна медитационна група като тази, това застрашава човешките права на всички ни“, обясни Леони. Тя беше много благодарна, че е видяла събитието, защото иначе можеше да не знае за този ужас, който все още се случва в Китай.

Източник/ци: Munich, Germany: Large-scale Rally and Parade Expose Brutality in China | Falun Dafa - Minghui.org

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!