Мистичният „Камък на скритите символи“

(Minghui.org) На 2 август 2004 г. „Наближаваща наука“, китайска документална програма, съобщава за съществуването на голям мистичен камък. Открит в окръг Пинтанг на провинция Гуиджоу, камъкът е около седем метра широк и три метра висок.

Шест ясно оформени китайски знака се виждат на повърхността му: „Китайската комунистическа партия ще загине“. Йероглифът за „загине“ е голям и ясен.

"Камъкът на скритите символи", открит в окръг Пинтанг, Гуиджоу, Китай

Камъкът е открит за първи път през юни 2002 г. от Ван Гуофу, секретар на партията в селото по това време. Той бил част от екипа за почистване след Международната фотографска изложба Duyun, която се провела наблизо.

Мястото на откриването на камъка е било изолирано и недокоснато от хората в продължение на векове.

Три разследвания на геолози

Експерти от Технологичния университет в Гуиджоу отиват да изследват камъка на 13 август 2003 г. Резултатите от тяхната геоложка оценка установяват, че камъкът е образуван от тъмносив варовик от среднопермската формация Киксия (преди около 270 милиона години). Палеонтологични вкаменелости и биокласти са осеяни в слоевете на камъка. С течение на времето някои биокласти се откриват, тъй като варовикът се изветря.

Експерти, участващи в това разследване, от Департамента за ресурси и инженерство на околната среда (сега Колеж по инженерство на ресурсите и околната среда) на Технологичния университет в Гуиджоу, поставят плоча пред това, което те наричат „Камък на скритите символи“. Тя посочва заключението от тяхната оценка, в което се казва: „Няма следа от изкуствена резба, оформяне или издълбаване. Този камък е естествено образуван. Минералният състав на знаците е калцит, чийто химичен състав е калциев карбонат (CaCO3) ... ”

Плочата с оценка от разследването на експертите от Технологичния университет в Гуиджоу

На 2 септември 2003 г. експерти от Бюрото по геология и проучване и развитие на минералите на провинция Гуиджоу също отиват на мястото за проверка. В доклада си до провинциалното правителство те заключават, че скалата е естествен артефакт. Тя се е образувала чрез геоложки процеси и както заключават експертите, тя е случайно подреждане на вкаменелости от гъбни варовици. Около знаците на камъка не са открити следи от изкуствена резба, оформяне, залепване или запълване.

Тяхното заключение до голяма степен е в съответствие с констатацията и заключението на Технологичния университет в Гуиджоу.

Тъй като новините за Камъка на скритите символи продължават да се разпространяват навсякъде, някои хора стават скептични относно резултатите, които идват от провинциално ниво.

И така, три месеца по-късно, по нареждане на комитета на Китайската комунистическа партия (ККП) на окръг Пингтан и окръжната администрация е сформирана друга експедиция. Тази 15-членна група от видни геоложки фигури включва Ли Тингдонг, заместник-директор на Департамента по наука за Земята към Китайската академия на науките; геологът Лю Баоджун, академик от Китайската академия на науките; и професор Ли Фенглин, известен експерт по палеобиология от Китайския университет по геология. Те навлизат дълбоко в долината на река Джангбу и провеждат друго щателно разследване от 5 до 8 декември 2003 г.

Единодушното заключение е: няма следа от човешка намеса

Експертите в тази последна експедиция единодушно се съгласяват, че йероглифите от Камъка на скритите символи са част от пермската формация Киксия преди около 270 милиона години.

Въпреки че вероятността за такива равномерно подредени знаци е изключително малка, тя може да се обясни с геоложките науки, особено с геологията на утаеностите. И все пак тази експедиция не успява да намери никакви признаци на човешка намеса върху този Камък на скритите символи.

Според тяхната оценка този камък е паднал от скалата на долината на река Ланма преди 500 години и се е счупил на две части при удара. Тези парчета оттогава са останали в околностите на село Таопо в окръг Пингтанг, провинция Гуиджоу.

Камъкът се е счупил на две части, като между двете части има достатъчно широка празнина да се поберат там двама души.

Академик Лю Баоджун казва: „Това, което виждаме в Пингтанг, може да се обясни от научна гледна точка, но вероятността за появата му е изключително ниска и много рядка дори за нас, специалистите. Затова трябва да защитим този камък, да го изучаваме и да го оползотворим."

Би Конджан, професор в Министерството на земята и ресурсите, казва: „Нашата група за разследване се състои от регионални геолози, експерти по стратиграфия, геохимици, палеонтолози, структурни геолози, експерти по националните паркове, експерти по планиране и известни професори и учени. Много е важно да се гарантира изчерпателността и цялостността на това разследване."

Над сто медии отразяват тези разследвания

Репортери от повече от 20 медии, включително People Daily, Китайската централна телевизия, Guangming Daily, Science and Technology Daily, Travel Satellite TV, и Международно радио на Китай придружават тази последна експедиция и докладват за нейните научни открития. Те от своя страна са препредадени от над 100 медии, включително вестници, телевизии и дигитални новини, като People Daily Online, Sina.com, Dongfang.com, Sohu.com, Yahoo.com, и Xinhua.com.

Продуцентски екип от програмата „Приближаваща се наука“ на CCTV посещава окръг Джанбу от 22 юни до 25 юни 2004 г. и прави специална програма, озаглавена „Разкриване на тайната на Камъка на скритите символи“, която се излъчва на 2 август. Тя се повтаря многократно от Централната китайска телевизия.

Така този камък тава известен през следващите години, привличайки безкрайни потоци от посетители, а по-късно е защитен от бронеустойчиво стъкло.

Входен билет за национален парк Zhangbu Township в окръг Пингтанг, провинция Гуиджоу, с картина на камъка

Йероглифът „загине“ е изтрит от китайските репортажи

От всички китайски медии обаче нито една не показва пълното послание на Камъка на скритите символи. Подобно на приказката „Новите дрехи на царя“, никой не посмява да посочи очевидната истина, че знакът „загине“ също е на скалата.

Вместо това посланието, което популяризират те, спира само до „Китайската комунистическа партия“.

Но всеки, който е виждал скалата със собствените си очи или снимки от нея, има мълчаливо разбиране за посланието, съдържащо се в йероглифите. Шест знака са подредени на повърхността на скалата, като изглежда да има и блед подпис на края.

Акт на провидението?

Думите „Китайска комунистическа партия“, показани на скалата, са съставени от няколко китайски йероглифа, включително „Китай“, „производство“ и „партия“, които са в различни стилове.

Опростените йероглифи, използвани в Китай днес, се появяват след като Китайската комунистическа партия (ККП) взема властта през 1949 г. и със сигурност не е имало опростен йероглиф за „политическа партия“ преди 500 години. И все пак йероглифът, използван за „партия“ на скалата, е на опростен китайски език.

Как е възможно това? Как би могла някаква сила преди половин хилядолетие да предскаже не само създаването на опростените йероглифи, но и да предвиди точния вид на опростения йероглиф за думата „партия“, използван днес? Тук трябва да има намеса на по-висша сила.

Освен това има допълнителен нюанс в стила на йероглифите. Йероглифите за „Китай“ и „производство“, използвани в думата „Китайска комунистическа партия“, са написани на традиционен китайски език, а не опростен китайски език.

За някои свидетели това е явление, богато на символика. Фактът, че „Китай“ и „производство“ са в стила на традиционния китайски език, означава, че тези две съществителни имат „корени“ - те няма да загинат, докато конкретно политическата партия е съществителното, обречено да загине. Това разделя риторично Китай и комунистическата партия, което съответства и на реалността, че ККП не представлява Китай и китойския народ.

Наистина е странно да се открие, че посланието на скалата е написано смесено, както на традиционен, така и на опростен китайски език, което рядко се случва в писмената китайска реч.

Човек би имал достатъчно причини да припише всичко това на целенасочено действие от божество, ако реши. Всъщност историята ни предоставя много примери за намеци за божествената воля в природните чудеса в света, като дори има няколко примера за послания в скали.

Метеор, предвещаващ смъртта и падението на първия император

Според Записи на великия историк: Анали на Цин Ши Хуан, голям метеор е паднал в Дунджун, източна префектура на империята Цин, през 211 г. пр. н. е.

Падането на метеора шокирало местните хора, но те били още по-изненадани, когато прочели думите, изписани на метеора: "Първият император ще умре и земята му ще бъде разединена".

Първият император на Цин също бил шокиран, когато чул тази новина. Той изпратил императорски служител в Донгджун, за да разследва случая. Тъй като никой не признал да го е направил, всички хора, живеещи в близост до мястото на катастрофата на метеора, както и самия камък, били унищожени.

Само година по-късно обаче първият император на Цин наистина умира по време на петото си турне в Източен Китай. Не след дълго след смъртта му династията Цин се разпада на отделни кралства. Нищо чудно, че хората са гледали на падането на този метеор като на знак за волята на божественото.

Избор на собствено бъдеще

Първото изречение в Инфу Дзин на Жълтия император, което е и първият ред в писмените записи на китайската нация, гласи: "Ако човек съблюдава пътя на Небето и действа според небесните принципи, той ще може да постигни всичко, което трябва да постигне".

Древните са вярвали в хармонията между човека и природата; те също са вярвали, че доброто и злото биват надлежно овъзмездени. Хилядите години човешка история само доказват, че това е така.

Всяка страница в историята, включително това, което преживяваме в момента, е подредена според божествената воля. Но дали индивидът в крайна сметка ще следва пътя на Небето или не, е негов избор.

Камъкът на скритите символи, подобно на метеора, предвещаващ края на династията Цин, може би е просто друг божествен сигнал. Тъй като все повече и повече престъпления на ККП се разкриват пред света, перспективата тя да е близо до своя край бавно се премества от възможност към неизбежност.

Но ККП не е просто празно име. Тя се състои от десетки милиони членове, както и милиони тийнейджъри и деца в нейните Младежка лига и млади пионери. След като се заричат да посветят живота си на партията, всеки от тях играе някаква роля, за да направи възможно ККП да наложи своята воля на света. Поради това е трудно да си представим, че те няма да пострадат, когато ККП падне.

Има една китайска поговорка: „Божественото се намира на три фута /един метър/ над главата на човека“. Традиционните вярвания показват, че когато е даден обет, той е известен на цялото Небе и Земя, и не може да бъде отменен. Ето защо е важно тези хора да прекъснат връзките си с партията и да избегнат да бъдат замесени като един от нейните членове. Също така е важно хората, които може да не са членове, но да подкрепят програмите на ККП, да осъзнаят сериозната опасност и вреда, която могат да нанесат на себе си.

ККП не само е причинила неестествената смърт на повече от 80 милиона китайци през своите седем десетилетия на тирания - тя също е разширила влиянието си върху западните страни през последните години. Нейните подривни действия разклатиха крайъгълния камък на традиционната западна цивилизация, която отстоява вярата, свободата на словото, правата на човека и етиката. ККП, подкрепяна от Уолстрийт, техническите гиганти, корумпираните политици и алчните бизнесмени, се опитва да доминира в света, като замества международния световен ред със своя комунистическа програма.

Светът наистина се намира в повратна точка днес. Всяко правителство и всеки отделен човек ще трябва да направи своя избор: да защитава вярата, правата на човека, свободата, традиционните ценности и етика, или да приеме ККП и да застане на страната на измамата, бруталността и корупцията.

Налична китайска версия

Източник/ци: https://en.minghui.org/html/articles/2021/8/23/194752.html

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!