Локдауните неефективни срещу коронавируса, показват изследвания

(Minghui.org) Според проучване на изследователска група в Станфордския университет, задължителните локдауни, които изискват хората да стоят в къщи и бизнесите да се затворят, не са имали ефект в спирането на разпространението на новия коронавирус.

В документ, публикуван в Европейското списание за клинични изследвания на 5 януари 2021 г., озаглавен "Изследване на ефектите на задължителните престои в къщи и затварянето на бизнеси върху разпространението на COVID-19", изследователите анализират ръста на коронавируса в началото на 2020 г. в 10. страни, включително Англия, Франция, Германия, Иран, Италия, Холандия, Испания, САЩ, Южна Корея и Швеция. Първите осем страни прилагат строги локдауни, докато последните две следват много по-спокойни правила и насърчават само към доброволни мерки от обществеността.

Чрез сравняване на разпространението на болестите в двете отделни групи старни, изследователите стигат до заключението, че "няма ясен, значителен, благоприятен ефект [от по-рестриктивните мерки] върху увеличаването на случаите /на заразяване/ във всяка страна".

Всъщност, в САЩ различните щати също са използвали много различни или понякога противоположни политики, за да овладеят пандемията.

Флорида например вдигна почти всички задължителни мерки за превенция на епидемията още през септември 2020 г. и остана отворена, след като губернаторът публично заяви ангажимента си към политиката на отворени врати в края на ноември същата година. За разлика от това, много други щати продължават с повече или по-малко мерки за затваряне. Блестящ пример е Калифорния, където правителството е наложило три вълни на локдауни от началото на пандемията.

За голяма изненада на хората, стриктните локдауни в Калифорния ефективно не предотвратяват разпространението на вируса, докато отворената политика на Флорида не е довела до по-сериозна степен на инфекции от тези в Калифорния. В някои моменти степента на инфекции в Калифорния дори надминава тази във Флорида.

В други области с най-стриктни локдауни, включително Ню Джърси, Ню Йорк, Масачузетс и Кънектикът, броят на случаите от януари 2021 г. също остава много висок и случаите на инфекция за всеки един милион души са подобни на тези в Тексас, където училищата и ресторантите остават до голяма степен отворени.

Докато прилагането на локдауните в много щати не помага да се ограничи епидемията по-ефективно от Флорида и Тексас, те впоследствие водят до много социални проблеми като психични заболявания, злоупотреба с наркотици, самоубийства и висока безработица.

Хората първоначално искат да постигнат ефекта на ограничаване на епидемията чрез мерки като локдауни и задължителни маски, но изненадващата реалност показва само неефективността на човешката намеса в контролирането на вируса.

В древната китайска култура се смята, че всяка пандемия е небесно предупреждение, когато нравствеността на хората се е влошила. Ако това е така, как може локдауни и зъдлжителни маски да попречат на волята на небето да бъде показана на човешкия свят? Може би е време да се размислим и да се върнем към традиционните си ценности и нравственост.

Бременна жена оцеля от COVID-19 по необичаен начин

Кой е Ориенталският светец? Отговорът може да се намери в западното пророчество

Двойка лекари в Ухан се възстановяват от коронавирус по уникален начин

Ползите от Фалун Дафа

Източник/ци: Research Finds Lockdown Ineffective at Curbing Coronavirus Spread | Falun Dafa - Minghui.org

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!