„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта 

Автор: Татьяна Петрова

“....това е Божие послание - да се каже истината за комунизма и за тези, които са били измъчвани от него. Това е в името на спасението на човечеството.”

49-годишната Чен Инхуа описва живота си в Китай като „живот в изтезания“, където тя е била незаконно затворена и е претърпяла ужасни мъчения заради практикуването на Фалун Гонг. Безброй хора са пострадали много тежко от ръцете на Китайската комунистическа партия (ККП) и затова Инхуа вярва, че е имала голям късмет, когато е успяла да избяга в Канада.

Пристигайки от тоталитарна държава, в която са преследвани и ликвидирани заради „различно мнение“, Чен Инхуа отбелязва, че същото се проявява и в Северна Америка. В обръщение към Epoch Times от дома си в Калгари, Канада, тя заяви, че се надява светът скоро да се събуди и да осъзнае, че истинската цел на комунизма е да доминира и в крайна сметка да унищожи цялото човечество.

„Бих искала да споделя опита си с онези, които несъзнателно все още си градят илюзии за комунизма; с онези, които живеят в сънища и са безразлични към унищожаването на Хонконг, САЩ и дори целия свят от Китайската комунистическа партия; и с чуждестранните агенти, които за лични интереси неволно следват ККП и стават съучастници в унищожаването на човечеството”, каза тя. - “Вярвам, че това е Божие послание - да се каже истината за комунизма и за тези, които са били измъчвани от него. Това е в името на спасението на човечеството.

Западните граждани започват да осъзнават порочността на натиска на левицата. ККП прониква във всяка критична област на американското и канадското общество в продължение на десетилетия. Ако не се спре бързо ККП, хората скоро ще загубят способността си да мислят свободно."

Коммунизм проник в Америку и весь мир— бывшая узница совести в Китае
Чен Инхуа дава интервю пред Epoch Times в новия си дом в Калгари, Канада през май 2021 г. (Майкъл Уинг / Epoch Times)

В Китай Чен Инхуа била примерен гражданин, който спазва закона, но мисленето й не било същото като това на комунистическия режим, така че тя била включена в черния списък като „враг на държавата“.

След като завършва Университета Ингхуа, тя работи във фирмата на съпруга си за ремонт на електротехника. По това време те смятали, че говоренето за политически репресии и изтезания не е нищо повече от спекулации и слухове. Това обаче се променило през 2000 г., когато тя започнала да практикува Фалун Гонг.

Традиционната духовна практика на Фалун Гонг е учение за принципите на Истина-Доброта-Търпение. Тя включва пет упражнения за медитация за подобряване на тялото и духа. Фалун Гонг се практикува от около 100 милиона души по света.

Китайската комунистическа партия разглежда всички дисиденти като заплаха за нейното авторитарно управление и затова Фалун Гонг е жестоко преследван от юли 1999 г. насам, като ККП арестува, измъчва и убива безброй последователи на тази практика.

Инхуа разбира, че опитът, който е натрупала с мъченията заради своята вяра, трябва да служи като предупреждение за целия свят, че това може да се случи в Америка и на Запад.

„Социализмът и комунизмът са една измама“, казва тя. „Социалистически преврат може да се случи всеки един момент и американците и канадците ще бъдат лишени от най-ценното - личната им свобода.

„Хората на Запад започват да усещат злото на комунистическия режим. Народът на Китай вече го е изпитал на гърба си. Комунистическата партия отдавна е проникнала във всички ключови места в американското и канадското общество още преди десетилетия."

Коммунизм проник в Америку и весь мир— бывшая узница совести в Китае
Чен Инхуа по време на 4-годишния си престой в затвора Сидзиаджуан, провинция Хъбей, където е получила рани по лицето в резултат на изтезания. (Minghui.org)

Духовност и комунизъм

Инхуа каза, че майка й е първата в семейството им, която е започнала да практикува Фалун Гонг през 1998 г., преди да започне преследването. През същата година по-големият брат на Инхуа емигрира в Канада.

„След като започна да се самоусъвършенства, в рамките на един месец всичките заболявания на майка ми изчезнаха. Тя се оживи”, казва Инхуа. „Майка ми ме посъветва и аз да практикувам Фалун Гонг. Тогава бях на 27 години."

През 1999 г. вторият баща на Инхуа бил партиен секретар на петролна компания и я предупредил за преследването.

"Той ми каза, че практиката, която практикува майка ми, скоро ще бъде забранена."

Наскоро след това всички медии и държавни телевизии започват да разпространяват в пиковите часове пропагандни репортажи, оклеветяващи Фалун Гонг. По-голямата част от китайското общество, повлияно от партийната пропаганда, се присъединява към правителствената оценка за Фалун Гонг.

Коммунизм проник в Америку и весь мир— бывшая узница совести в Китае
Архивна снимка от 1998 г. показва практикуващи Фалун Гонг, които медитират в град Гуанджоу, Китай. (Minghui.org)

„Комунистическият режим забрани на служителите си да практикуват Фалун Гонг, в противен случай те ще бъдат уволнени. Задържаните също губят работата си”, казва тя. „Партията не се интересуваше как ще продължиш да съществуваш. Някои бяха изпратени в центрове за промиване на мозъци.

Станете ли жертва на тиранията на ККП, наскоро след това губите семейството си, работата си и всички, които обичате. Без значение към какъв клас на обществото принадлежите, можете незабавно да влезете в затвора и дори да умрете."

Вярването е престъпление

Инхуа казва, че за първи път е била арестувана за разпространение на информационни материали, компактдискове и брошури за Фалун Гонг в отговор на пропагандната клевета на ККП. Полицията не се нуждае от заповед за влизане в домовете на практикуващите, те се интересуват от материалите за Фалун Гонг като основно „доказателство“ за вина, за да изпратят човек в затвора за много години.

„Не се спазват никакви формалности. Първо полицията задържа лицето, а след това само събира така наречените доказателства. Тези твърдения са подобни на ластик, който може да се разтегне или свие в зависимост от задачата на полицая да свърши с вас по един или друг начин. Ако искат да скрият нещо, те го правят. Ако искат да направят делото публично достояние, го правят. Когато казват, че това е политически въпрос, той става политически и това вече е опасно. Ако те кажат, че не е проблем, тогава всичко завършва добре“, казва Инхуа.

„Всъщност арестът беше като обир. По време на ареста полицията конфискува предимно пари и оборудване. А тяхното ръководство се нуждае от доказателства”, обяснява тя.

Инхуа каза, че нейното „престъпление“ е, че мисленето й не съвпада с това на комунистическата партия. Един полицай й казал в центъра за задържане:

„Ти се различаваш от останалите затворници. Те са извършили престъпление. А твоето престъпление е, че имаш мисли, различни от нашите."

В ареста тя е била жестоко измъчвана с различни видове изтезания. Тя е арестувана за втори път през 2013 година.

„Полицията сложи черна торба на главата ми. Не мога да кажа дали са се страхували, че ще ги запомня, или заради нещо друго. Когато ме натикаха в колата, аз закрещях “.

Тя е задържана в центъра за задържане в Нанкин, където продължават да я измъчват. При третия арест през 2014 г. Инхуа е осъдена на четири години и изпратена в затвор №13 в Шицзяджуан, провинция Хъбей.

„По време на четиригодишния си затвор почувствах като никога до тогава какво е мрак, но издържах на мъченията, доколкото можах“, казва тя.

“По време на всички арести многократно ми вземаха кръвни проби. Тези биометрични данни се събират от всички затворници-практикуващи Фалун Гонг и други затворници на съвестта. Докладът за правата на човека за Китай за 2020 г., съставен от Министерството на външните работи на САЩ, посочва, че тази процедура „може да е доказателство за незаконно отнемане на органи“.

Затворите, центровете за задържане и трудовите лагери, които незаконно задържат практикуващи Фалун Гонг и други затворници на съвестта, са насочени към "превъзпитание" или насилствена "трансформация" и принуда, за да се гарантира "отказ от практиката".

Коммунизм проник в Америку и весь мир— бывшая узница совести в Китае
Картината изобразява „Тигрова пейка“ - изтезание, широко използвано срещу практикуващи Фалун Гонг, което причинява на жертвата силна и продължителна болка, докато загуби съзнание. (Minghui.org)

По време на задържането й Чен Инхуа обявила гладна стачка в знак на протест. Тя е била хранена насила в продължение на два до три часа всеки път, по време на което в носа й е била вкарвана сонда, което е причинявало кървене и гадене.

Други често срещани методи за изтезания включват лишаване от сън, забрана за използване на тоалетна и душ, използване на престъпници, които ги душат, докато не се замаят и изпаднат в безсъзнание, или ударят главите им в стената и т.н.

„Никакви мъчения не биха могли да ме променят“, казва тя. „Това, което беше отвъд търпението ми беше, когато охраната измъчваше онези, които ми показаха съчувствие и ми се доверяваха.“

Нещата стигат предел, когато тя чува други затворници в коридора да я молят да подпише, че се отказва от практиката на Фалун Гонг, което тя нарича форма на духовна смърт.

„В този момент почувствах, че част от мен наистина умира. Съзнанието ми се забави, почувствах се като жив труп. Струваше ми се, че светът около мен е истински ад, където цари невежество и подчинение на идеите на комунизма“, каза тя.

Без вяра животът „губи своя смисъл и стойност“. Тя била принудена да осъжда Фалун Гонг непрекъснато по време на ежедневното си „превъзпитание“.

След четири години в ада Инхуа е освободена

Майка й и малкият й син успяват да избягат в Америка и да призоват властите на САЩ и Канада да упражнят политически натиск върху затвора, в който е държана.

Затворническите власти не смеели да я убият, да я предадат за органи или да я измъчват допълнително. Но повечето затворници на съвестта нямат такава възможност за международна подкрепа и търпят невъобразими изтезания.

Коммунизм проник в Америку и весь мир— бывшая узница совести в Китае
На 14 април 2014 г. Хуанг Дзинлинг, майката на Инхуа, застава пред китайското консулство в Канада с плакат „Помогнете на дъщеря ми“. По това време Чен Инхуа гладува в затвора в продължение на 32 дни и е на косъм от смъртта. (Wu Weilin / Epoch Times)  

След освобождаването си Инхуа получава виза и заминава през 2019 г. за Канада, превръщайки се в изгнаник. Едва в самолета на голяма надморска височина тя изведнъж осъзнава какво означава да си истински свободен.

Когато се среща със семейството си, синът й не я познава. Толкова години са минали, а Инхуа, след толкова страдания, е остаряла преждевременно.

Тя изпратила снимки на практикуващи Фалун Гонг до Китай и от там й отговорили:

„Сега си свободна. Радваме се за теб и малко завиждаме."

Коммунизм проник в Америку и весь мир— бывшая узница совести в Китае
Чен Инхуа пред китайското консулство в Калгари, Канада, осъжда Китайската комунистическа партия за преследването на Фалун Гонг. 17 юли 2020 г. (Minghui.org)

Преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия е в огромен мащаб и историята на Инхуа представлява само една малка част от него.

От Калгари Инхуа изпраща предупреждение към всички хора: „Намирайки се в Канада може да се усети, че това е място, където човек може да живее. Китай е един ад. Там все още има човеци, но те не смеят да твърдят, че са от човешката раса, защото са заобиколени от „животни“. До такава степен е зле там".

"Ако хората не са в състояние да устоят и отхвърлят ККП, с която китайският народ се сблъсква днес, утре така ще стане навсякъде."

Майкъл Уин

Источник: The Epoch Tmes

«Коммунизм проник в Америку и весь мир», — предупреждает бывшая узница совести в Китае

Източник/ци: «Коммунизм проник в Америку и весь мир», — предупреждает бывшая узница совести в Китае

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!