Коронавирусът е колосална грешка на лаборатория в САЩ, обяви прочут американски икономист

Американският икономист Джефри Сакс ръководи в продължение на две години комисията по COVID-19 на медицинското списание „The Lancet“, едно от най-престижните научни издания в света, което през цялото това време изследва възможния произход на коронавируса.

Сакс винаги е изпитвал съмнения как коронавирусът е предаден на хората. Няколко пъти ученият е посочвал като източник Съединените щати, по-специално създаването му в биотехнологична лаборатория, макар и без да споменава имена.

Тази седмица на конференцията GATE Сакс отново подхвана темата: „Почти съм сигурен, че е излязъл от биотехнологична лаборатория в Съединените щати“.

Икономистът обясни още, че SARS-CoV-2 не е възникнал в природата и подчерта, че изучават пандемията от две години. COVID-19 „е скандална биотехнологична грешка, а не естествена грешка“, продължи той.

По време на речта си Сакс разкритикува и обвиненията срещу Китай. „Не става въпрос за ние срещу тях“, каза той, имайки предвид тихата конфронтация между Съединените щати и азиатския гигант, и призова за „сътрудничество“ между двете сили. „COVID не бяхме ние срещу тях“, заяви той.

Не за пръв път Сакс се съмнява в произхода на пандемията и наложената й история, особено в САЩ. Още в края на май в статия, публикувана в The Boston Globe, икономистът обяви произхода на коронавируса за несигурен, но посочи, че има възможност в развитието и разпространението на вируса да е имало „помощ от напреднали биотехнология от Съединените щати“.

В текста той твърди, че Националните здравни институти на Съединените щати (NIH) са „финансирали голям брой потенциално опасни и лошо регулирани лабораторни манипулации на вируси, подобни на SARS“. По същия начин той се оплака от липсата на „прозрачност“ на тези здравни центрове.

„Тези институти не са казали на американския народ или на научната общност какво знаят за произхода на SARS-CoV-2“, пише той в гореспоменатата статия. В същото време той призова NIH да публикува критична документация, изисквана чрез Закона за свобода на информацията. /Zashtoto

Как да оцелеем пандемии, болести и в@₭$...

Нямаш пари да лекуваш болестта си, но ще ти кажа метод, който не струва и стотинка, стига да си искрен

Здравословен начин на живот: Фалун Дафа

Защо Фалун Дафа е преследвана в Китай?

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Източник/ци: Коронавирусът е колосална грешка на лаборатория в САЩ, обяви прочут американски икономист - Защото | Zashtoto

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!