Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Три дузини случаи на спонтанни аборти и мъртвородени след ваксинация срещу COVID-19


Жена получава ваксина срещу COVID-19 на стадион Gillette във Фоксборо, Масачузетс, на 15 януари 2021 г. (Scott Eisen/Getty Images)

Тридесет и четири случая на бременни жени, преживели спонтанни аборти или мъртвородени деца след получаване на ваксина за COVID-19, са подадени в Системата за докладване на нежелани ефекти от ваксини (VAERS).

VAERS е пасивна система за докладване, която позволява на хората да подават доклади за нежелани ефекти след ваксинация и се управлява от Администрацията по храните и лекарствата (FDA) и Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) в САЩ. Изследванията, финансирани от CDC, показват, че по-малко от 1% от реакциите от ваксинациите се съобщават във VAERS.

Много случаи на спонтанни аборти са настъпили през първия триместър или първите 12 седмици от бременността, с 25 случая след имунизация с ваксина Pfizer-BioNTech. Докато четирите случая на мъртвородени са се случили или през втория (седмици 13-27), или в третия триместър (седмици 28-40).

Epoch Times Photo Здравен работник прилага доза от ваксината срещу коронавирус Pfizer-BioNtech COVID-19 на бременна жена в Clalit Health Services, Тел Авив, Израел, на 23 януари 2021 г. (Jack Guez / AFP чрез Getty Images)

В един от случаите лекарка в Тенеси, бременна в петата седмица, претърпява спонтанен аборт 13 дни след имунизация с ваксина Pfizer. 31-годишната жена нямала известни алергии или анамнеза.

Докато 33-годишна медицинска сестра от Индиана в третата си седмица от бременността е имала спонтанен аборт пет дни след получаването на втората си ваксина Pfizer. Тя също така съобщава, че нежеланото събитие е причинило вроден дефект.

А 32-годишна жена във Вирджиния, която е била бременна в осмата седмица, съобщава за спонтанен аборт пет дни след инжектирането с първата доза ваксина Moderna през януари. Преди да получи ваксината на 14 януари тя се е консултирала с двама акушер-гинеколози. Два дни по-късно е получила спазми в корема и вагинално кървене, и е направила спонтанен аборт на 19 януари. Тя е приемала само пренатални витамини.

В Мичиган, 35-годишна жена, която е била бременна в 29-та седмица заявила, че движенията на бебето са намалели два дни след първата й ваксина Pfizer през декември 2020 г. Жената е родила мъртво бебе с тегло над един килограм. 

Pfizer и Moderna не отговориха на запитването на The Epoch Times за коментар.

Освен това FDA не отговори на запитването на The Epoch Times дали регулаторната агенция ще разглежда докладите във VAERS. Говорител на FDA заяви в имейл пред The ​​Epoch Times, че специалистите по темата, работещи с ваксините, са „доста заети“ в момента.

Д-р Шели Коул, доктор по медицина, специалист по гинекология и член на American Frontline Doctors, казва, че е загрижена, че ваксина, която все още е в експериментална фаза, се препоръчва на бременни и кърмещи жени, и че науката вече не ги защитава.

„Като акушер-гинеколог, това е проблемно“, каза Коул пред The ​​Epoch Times. „Ние [сега] изхвърляме науката и метода на научната медицина през прозореца и застрашаваме бременността и бъдещата бременност.“

„Притеснява ме, че CDC казва, че няма проучвания, но е добре да я получите /ваксината/и дори не е нужно да обсъждате това с Вашия лекар“, добави Коул. „Искам да кажа, че това е противоположно на всичко, което научните модели, методи и стандартът на здравеопазване са от един век.“

В ръководството си относно „Ваксинационни съображения за бременни или кърмещи“ CDC казва, че бременни или кърмещи жени, които са „част от групата, препоръчана за получаване на ваксина за COVID-19, като медицински персонал, могат да изберат да бъдат ваксинирани“, и че от тях не се изисква да обсъждат това със своя лекар „преди ваксинацията“, въпреки че има ограничени налични доказателства „за безопасността на ваксините за COVID-19“ в тази група.

Също така няма данни за безопасност относно „ефектите на иРНК ваксините върху кърмачето или върху производството/екскрецията на млекото“, но че ваксината „не се смята да представлява риск за кърмачето“.

WHO logoЛогото на Световната здравна организация (СЗО) в централата им в Женева, Швейцария, на 24 февруари 2020 г. (Fabrice Coffrini / AFP чрез Getty Images)

Световната здравна организация (СЗО), в съобщение от 8 януари, заяви, че не препоръчва ваксината Pfizer COVID-19 за бременни жени, освен ако не са изложени на висок риск, като например да са медицински персонал.

„Бременните жени са изложени на по-висок риск от тежък COVID-19, отколкото небременните жени, а COVID-19 е свързан с повишен риск от преждевременно раждане“, казва СЗО. „Въпреки това, поради недостатъчни данни, СЗО понастоящем не препоръчва ваксинирането на бременни жени.“

Първоначално СЗО публикува същата препоръка за ваксината Moderna на 26 януари, но я преработи три дни по-късно, казвайки „нямаме конкретна причина да вярваме, че ще има специфични рискове, които биха надхвърлили ползите от ваксинацията за бременни жени“, следователно бременните жени в здравната среда или „които имат съпътстващи заболявания, които увеличават риска от тежко заболяване“, могат да получат ваксината.

Хидроксихлорохин (Hydroxychloroquine) за COVID-19

Настоящите насоки на CDC за пациенти с положителен COVID-19 тест са да се изолират у дома и да наблюдават симптомите, като същевременно се грижат да са добре хидрирани и приемат „лекарства без рецепта, като ацетаминофен“. Медицинското лечение се предлага само за хоспитализирани пациенти.

Д-р Коул е излекувала над 550 COVID-19 пациенти и казва, че разбира страха на бременните жени от заразяване с COVID-19.

Но тя не е съгласна със CDC, като казва, че хората имат възможност да бъдат лекувани рано с хидроксихлорохин, вместо да чакат, докато болестта прогресира, което изисква хоспитализация. Тя също така препоръчва прием на 1000 милиграма витамин С два пъти на ден и „2000 до 5000 единици на ден“ витамин D, за да подпомогнат укрепването на имунната система.

Хората трябва да обсъдят със своя лекар, преди да приемат добавките.

„Сега хидроксихлорохинът е безопасен за употреба при бременни жени, безопасен е за употреба във всяка възрастова група, безопасен е при кърмещи жени“, добави тя.

Хидроксихлорохинът е одобрено от FDA лекарство, което се използва в продължение на 65 години за лечение на лупус, ревматоиден артрит и малария. Предписва се на различни групи хора, включително бременни или кърмещи жени, деца и имунокомпрометирани индивиди.

Epoch Times Photo Карта на страните, където хидроксихлорохинът в момента се използва срещу COVID-19, 1 март 2021 г. (с любезното съдействие на c19study.org)

Политизирането на лекарството продължава да засенчва проучванията, които показват, че хидроксихлорохинът е безопасен и ефективен при лечението на COVID-19.

Според c19study.com, който проследява клинични проучвания върху хидроксихлорохин по целия свят, всички 27 проучвания на хидроксихлорохин за ранно лечение съобщават за „положителен ефект и приблизително намаление от 65% в измерения ефект (смърт, хоспитализация и др.)“ Въпреки това, лекарството "не е ефективно, когато се използва много късно с високи дози за дълъг период."

FDA казва, че хидроксихлорохинът не е одобрен за лечение на COVID-19.

Производителите на ваксини са получили спешно разрешение от FDA и им е даден имунитет срещу отговорност за всеки нежелан ефект, който може да възникне след получаване на ваксина за COVID-19. Лицата, увредени от ваксината, трябва да подадат иск в рамките на една година и да докажат увреждането си по Програмата за компенсиране на контра мерките, създадена в резултат на Закона за обществена подготовка и готовност за извънредни ситуации от 2005 г. в САЩ.

Източник/ци: 3 Dozen Cases of Spontaneous Miscarriages, Stillbirths Occurring After COVID-19 Vaccination

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!