Боян Чуков: Благодарение на Ахмед Доган ДПС запази своята стабилност

ДПС на Ахмед Доган през последните 30 години държи на дружелюбно, но прилично разстояние нашите приятели от Анкара

ДПС е партия от статуквото още от самото начало на „имплозията на демокрацията“, у нас наречена „перестройка“.

Колкото и парадоксално да звучи на пръв поглед, състоянието на ДПС е барометър за състоянието на българската политическа система и не на последно място на състоянието на българската държавност.

Ахмед Доган, хубав или лош, е ключова фигура в ДПС, която стабилизира политическата формация и чертае нейната стратегия като почетен председател.

Тактиката и оперативните решения на терена са прерогатив на председателя или председателите. Някои аналлизатори (второто „л“ не е грешка) се опитват да внушат на лекомислената публика, че Соколът е посредствена личност и притежава изкуствено напомпан имидж. Ама не е така!

По-старите и опитни кадри в българската политика знаят много добре, че назначаването на работа преди 1989 г. във философския институт на БАН бе невероятно трудно. По-трудно отколкото да започнеш работа в ЦК на БКП. Във въпросния институт на БАН приемаха само хора с повече от прилично IQ.

Защо се спирам на фигурата на Ахмед Доган? Неговата стабилна позиция на партиен „кормчия“ гарантира правилното настройване на депесарския вътрешнополитически и геополитически GPS.

ДПС на Ахмед Доган през последните 30 години държи на дружелюбно, но прилично разстояние нашите приятели от Анкара и не им позволява да правят каквото си поискат у нас. А те не крият, че имат големи амбиции по отношение на България.

Просто някои трябва да прочетат по-внимателно книгата на Ахмет Давутоглу „Стратегическата дълбочина“.

Приятелят на Борисов Реджеп Ердоган опита с ДОСТ на Лютви Местан и удари на камък. После се провали по един трогателен начин и с Мустафа Карадайъ.

И двамата в края на своята политическа кариера бягаха да се крият по разни турски посолства и други турски сокаци. Естествено, със съдействието на турските „моншерита“ (така им викат от едно време на турските дипломати).

А Лютви и Мустафа се бяха гушнали неприлично, спрямо българските национални интереси, с управляващите в Анкара.

Благодарение на намесата на Ахмед Доган ДПС запази своята стабилност. Въпреки поредица от „радини вълнения“ в политическата формация.

Да не пропусна! Ахмет Давутоглу твърдят злите езици е написал „Стратегическата дълбочина“ с любезното съдействие на интелигентните британци. То и проектът „Велик Туран“ е британска конструкция. Все насочени срещу Русия мероприятия с дълъг хоризонт. Самият Реджеп Ердоган е близък приятел с бившия посланик на Обединеното кралство в Турция, с когото редовно си хортува и намига дискретно. С Ричард Мур, днес шеф на МИ-6. Това е една от основните причини турският президент да развали калимерата с Путин.

ДПС е мишена на британците в България. А не толкова на американците.

Сега да подредим казаното по-горе в стил „Дядо вади ряпа“. Жокер: „Хванали се внучката за баба, баба за дядо, дядо за ряпата (Сокола) – дърпали, теглили, не могли да я извадят“. До този момент. Британците и турците действат в България в режим на синергия.

ДПС с Ахмет Доган им пречи. Без него няма да им пречи. И България ще бъде допълнително дестабилизирана сериозно.

Сега се огледайте и се ослушайте кой попържа ДПС и Ахмет Доган, кой иска да го отстрани и ще ви излезе пасианса... кой за кого работи!

В България всеки политик, който се е издигнал на по-прилично ниво контактува минимум с три чужди разузнавания...

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Боян Чуков: Благодарение на Ахмед Доган ДПС запази своята стабилност

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!