Пеевски обяви какво ще прави ДПС с втория мандат и има ли разцепление в ПГ на партията

© Булфото (архив), Новини Бг

Депутати от ДПС бойкотираха Пеевски

Решението на парламентарната ни група е да изпратим писма до останалите партии в парламента, без "Възраждане". Ние с тази проруска партия не можем да работим. Ще изчакаме до утре, края на деня да ни отговорят и ще видим какво ще се случи. Днес видяхме, че няма желание за подкрепа на втория мандат, но нека да изчакаме до утре, да ни върнат отговори другите партии и ще ви кажем какво ще предприемем, когато ни покани президентът. ДПС е отговорна партия и няма да си позволим да разиграваме държавата. 

Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски, след заседанието на парламентарната група на партията. 

ГЕРБ категорични: Няма да подкрепим втори и трети мандат при никакви условия 

"Колегите са поканени още в неделя на днешното заседание на ПГ. Нали искат органите да работят? Ето, работят. На колегата Джедвет Чакъров съм казал и ЦОБ да направим. Поканихме ги и на председателски съвет вчера. Всеки, който е решил, е дошъл. Днес имаме заседание на ПГ с кворум. Парламентарната ни група работи спокойно. Колегите са добре дошли. Мястото на депутатите е в парламента. Уставът ясно е описан - председател председателства парламентарната група. Това е ясно разписано. Това са вътрешни теми за ДПС, които ни ще си ги говорим. Аз съм избран за председател на ПГ на ДПС с гласовете на тези 17 колеги. Всичко друго е медийни спекуалции, които аз смятам, че не трябва да чистим пред медиите. Парламентарната група е взела решение аз да съм председател. Казах го ясно", категоричен бе той.

"Писмото, публикувано в кръга "Капитал", е един компромат, който те ни спретнаха", коментира Пеевски писмото, което циркулира от вчера в медиите. Писмото, подписано от Станислав Анастасов, е изпратено до посланиците на ЕС и в него се твърди, че Ахмед Доган провежда проруска политика в България. Самият Анастасов обяви, че никога не е подписвал подобно писмо и това е фейк новина.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Пеевски обяви какво ще прави ДПС с втория мандат и има ли разцепление в ПГ на партията - Политика - Новини Бг

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!