Мощен удар срещу Ивелин Михайлов

Новини Стандарт

Кой поиска той да бъде разследван

Трима бивши депутати от „Величие” – Дарин Георгиев, Виктория Василева и Георги Куков, сега независими, внесоха в парламента искане за създаване на временна комисия, която да разследва дейността на Ивелин Михайлов, сочи справка на сайта на Народното събрание, пише БТА.

Според вносителите трябва да бъдат проверени „всички факти и обстоятелства на данни за извършени престъпления във връзка с дейността на Ивелин Михайлов - идеолог на партия „Величие” и изградения в с. Неофит Рилски, община Ветрино, културно-исторически комплекс „Исторически парк”, в това число престъпления, свързани с пране на пари и обвързаности на представители на местната и централната власт с този комплекс и неговото изграждане”.

Предлага се комисията да се състои от 18 членове - по трима от всяка парламентарна група, която да работи един месец. Трябва да се анализират документи, да се изслушат представители на институции, длъжностни лица и граждани, които да допринесат за изясняването на обстоятелствата, свързани с дейността на Ивелин Михайлов и „Исторически парк” и обвързаността им с представители на местната и централната власт, смятат вносителите.

На 5 юли шестима депутати от „Величие” подадоха заявления за напускане на парламентарната група. Депутатите, подали заявления, са: Красимира Катинчарова, Юлиана Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова, Росица Калинова.

Така парламентарната група престана да съществува, тъй като според парламентарния правилник минималният брой народни представители за образуване на парламентарна група е десет. Общият брой депутати от „Величие” беше 13.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Мощен удар срещу Ивелин Михайлов - Политика — Новини Стандарт

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!