Армия от над 30 000 кандидата атакува местната власт, за да ни „оправят“ и да заживеЯТ като швейцарците

Димитър Байрактаров, MEDIAMALL

Над 30 000 са кандидатите за местна власт в страната, които искат да ни „оправят“, за да живеем като швейцарците.

Едва ли има по-оправян народ от нашия и все сме неоправени. Истината е, че огромната част от тези кандидати се борят за собственото си оправяне и обикновено след един мандат в местната власт излизат от нея подобаващо оправени с набъбнали банкови сметки и значително подобрено имотно състояние.

Благинките в местната власт са много, както и източниците за забогатяване на гърба на „оправения“ народ. Крещящ пример в тази посока е Столичния общински съвет, където един общински съветник може да получава многохиляден доход само за няколко часа работа.

Как става това?

Малцина са жителите на Столична община, които са чували за общинската агенция СОАПИ (Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции). Надзорният съвет на тази агенция се състои от 13 души, които не се избират след проведен конкурс, а се избират от самите общинските съветници, тоест те избират самите себе си. Този надзорен съвет се събира един път седмично за два-три часа, като събранието може да се проведе и неприсъствено чрез конферентна връзка или онлайн.

За няколкото часа работа общинския съветник, който е член на този надзорен съвет получава колосална заплата от около 4-5 хиляди лева, която е отделно от заплатата му като общински съветник, която пък още 2-3 хиляди лева за 2-3 дена работа в месеца. За допълнителните стимули няма да говорим, но можете да се досетите защо не се говори за справяне с корупцията от кандидатите за местна власт.

Замислете се колко от вас получават такива месечни доходи за няколко дена работа в месеца, които са му осигурени за цели четири години? Та ето в това се състои оправянето, за което жадуват днес кандидатите. Вероятно поради тази причина ние винаги ще се нуждаем от оправяне, а кандидати да ни оправят винаги ще има.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: РАЗСЛЕДВАНЕ В MEDIAMALL! Армия от над 30 000 кандидата атакува местната власт, за да ни „оправя“ или да забогатява на наш гръб? - Mediamall

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!