Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Зверство за $15 млн. Убийците на Къро снимали екзекуцията с „оператор“ и „репортер“

Бруталното мафиотско убийство на висаджийския бос Красимир Каменов – Къро, който на 25 май беше показно ликвидиран в имението си в Кейптаун, ЮАР заедно със съпругата си Гергана и още двама българи, е било заснето на видео от отряда наемници, изпълнили мократа поръчка. Това разказаха пред „Уикенд“ запознати с разследването на кървавата мафиотска касапница.

Екипът наемни убийци, изпратени да ликвидират 55-годишния Красимир Каменов – Къро и неговата съпруга, са нахлули с взлом с брониран микробус с фалшиви регистрационни табели и затъмнени стъкла в баровското имение на укриващия се в Кейптаун висаджийски бос около 7,30 ч. сутринта на 25 май. Килърите са изчакали момента, в който Деан Генов, бодигарда на Къро, се е прибирал в къщата на мафиотския бос, след като 30 минути по-рано е закарал трите деца на Каменов на училище.

В мига, в който вратите на имението са се отворили, за да влезе охранителят, убийците са изблъскали с бронираното си возило джипа, помитайки и входната врата. От записите на видеокамерите от двора става ясно, че наемниците са 9 човека, всички облечени с фалшиви униформи и шапки на американската служба за борба с трафика на наркотици ДЕА.

Шокираща подробност е, че един от нападателите е носел със себе си портативна камера и жилетка с надпис Press, а друг е бил дегизиран като репортер и дори носел бутафорен микрофон. Това подтиква разследващите към мисълта, че убийството на Красимир Каменов е заснето на видео, вероятно за да бъде показано впоследствие на поръчителят на екзекуцията.

Преди да бъдат ликвидирани с куршуми в тила, Къро, неговата съпруга, бодигарда му и детегледачката са били закопчани, като ръцете на Каменов са били завързани със свински опашки, а на останалите жертви – с белезници.

Предположенията на криминалистите са, че наемниците са разполагали само с 3 чифта белезници. Кървавата операция в имението на Красимир Каменов е продължила много кратко време – около 20 минути. Нито един от съседите на разстреляния мафиотски бос не е чул нищо. Разследващите в ЮАР са на мнение, че екипът от наемници е използвал огнестрелно оръжие със заглушители.

Седмица след мафиотската екзекуция с невиждана дивашка жестокост, разследващите в ЮАР са достигнали до информация, че мократа поръчка е изпълнена или от албанска, или от сръбска престъпна групировка, като основната версия, по която се работи е, че убийството е свързано с трафика на дрога.

Вътрешният министър Иван Демерджиев също коментира, че според данни от разследването в ЮАР, наемните убийци най-вероятно не са били българи. Демерджиев обаче допусна, че поръчителят на убийството на Къро може и да е българин. В последните месеци в подземния свят се знае, че боса е в тежка вражда с други родни гангстери. Той е разтурил и дружбата си с някогашния си партньор Христофорос Аманатидис – Таки.

Смята се, че операцията по разстрела на Красимир Каменов – Къро и семейството му в Кейптаун е подготвяна поне от месец и е струвала около $1,5 милиона.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Зверство за $15 млн. Убийците на Къро снимали екзекуцията с „оператор“ и „репортер“ - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!