Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Костадинов: 14 министри в кабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ са свързани със САЩ, един– с украинското МО

14 министри в кабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ от общо 20 са пряко свързани със САЩ, 5-има са вземали пари от „Америка за България“. Един от министрите – Тодор Тагарев, номиниран за военен министър, е работил като съветник в МО на Украйна. Това обяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Той изнесе подробна информация за всеки един от въпросните кандидати за министри.

Костадин Костадинов цитира справка с биографията на членовете на проектокабинета, публикувана в БТА.

„Николай Денков, известен с прозвището Сорос-Денков, е работил като водещ учен в изследователския институт на фирмата „Юниливър“ (САЩ)“, каза Костадинов. Фирмата е един от водещите производители на прахове за пране. Той работи и в Център за приложни изследвания и иновации в природните науки, финансиран от фондация „Америка за България“, заедно с Кирил Петков, Асен Василев, Лена Бориславова и Даниел Лорер.

Мария Габриел фигурира в доклад на фондацията „Отворено общество“ на Сорос, според изтекли документи от фондацията на американския милиардер. В тях пише, че тя е „готова да тръгне срещу своите заради трансджендър равенството“.

Калин Стоянов, номиниран за министър на вътрешните работи, е член на Международната асоциация на полицейските началници, базирана в Александрия, САЩ. Асоциацията се финансира от американското правителство.

Кандидатът за военен министър Тодор Тагарев е с образование в авиобаза „Максуел“, щата Алабама, САЩ (1993-94 г.). Той е бил и съветник в МО на Украйна през 2009, 2010 и 2011 г. „Тагарев е бил на заплата към украинското правителство през този период. Не е ясно докога точно е получавал заплата от украинците, но е човек, който многократно е изразявал готовността си да унищожи българската армия в интерес на американската“, каза Костадинов. На профила си във Фейсбук Тагарев е публикувал за заглавна снимка украинското знаме с поздрава „Слава на Украйна“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Костадинов: 14 министри в кабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ са свързани със САЩ, един– с украинското МО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!