Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гешев ще бъде изслушан в Европарламента за „Барселонагейт“

Главният прокурор Иван Гешев ще присъства на извънредното заседанието на групата на Европейския парламент за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права на 13 юни в Страсбург. Заседанието е посветено на ситуацията в България, съобщиха от пресофиса на евродепутата Елена Йончева, член на групата в Европарламента.

ВВС не ще Тагарев за министър

Джефри Сакс: Вашингтон е в шок. 80% от населението на земята не подкрепя позицията на САЩ в Украйна

Според съобщението сред поканените за изслушване лица от България са представители на Министерството на правосъдието, на прокуратурата и на неправителствени организации.

В съобщението се уточнява още, че евродепутатите очакват да получат информация за промените в Закона за съдебната власт, внезапното развитие по дела, които Европейският парламент наблюдава от години като „Барселонагейт“, както и въпроси, произтичащи от записа от заседанието на „Продължаваме промяната“.

В петък Иван Гешев официално внесе в деловодството на парламента искане за сваляне на имунитета на Бойко Борисов по делото „Барселонагейт“. Според прокуратурата са събрани достатъчно доказателства, че имотът в Испания е закупен с пари, придобити от престъпна дейност.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Гешев ще бъде изслушан в Европарламента за „Барселонагейт“

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!