Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГДБОП арестува близък на Пепи Еврото, преди да даде пресконференция за „Осемте джуджета“


Служители на ГДБОП отвеждат Кристиян Христов, снимка: Нова тв

Кристиян Христов, който трябваше да даде пресконференция, свързана с „Осемте джуджета“, беше задържан от служители на ГДБОП преди началото й.

Пресконференцията, озаглавена „Осемте джуджета“ отвътре и порочните методи за овладяване на съдебната система“, беше обявена за 14 часа в Националния пресклуб на БТА.

Служители на ГДБОП чакаха Кристиян Христов пред БТА и му наредиха да се качи в кола на главната дирекция, която го отведе.

Името на Кристиян Христов доби публичност преди три години, когато публикации в медиите разкриха, че е замесен в скандала, станал известен като „Осемте джуджета“. Работил е за Любена и Петьо Петрови и е запознат с порочните практики за овладяване на прокуратурата и други държавни структури, пише в анонса на пресконференцията, която Христов трябваше да даде.

Христов е арестуван по разследването, заради което в понеделник вечерта имаше акция в известен столичен ресторант, а Петър Петров – Пепи Еврото (бивш директор на Столичното следствие до 2015 г.) и Размиг Чакърян-Ами бяха обявени за издирване. Петров е обвинен за заплахи, изнудване и незаконно следене. Спред районната прокуратура от 2018 г. насам той е изнудвал лица да правят неща, които не искат, със заплахи.

Междувременно бившата съпруга на Пепи Еврото Любена Петрова даде интервю, в което заяви, че бившият й съпруг Пепи Еврото е автор на заплашителното писмо до главния прокурор, в което анонимен автор призовава Гешев да подаде оставка, за да не пострада.

Любена Петрова заяви, че Гешев не е ходил в ресторанта „Осемете джуджета“, но заместникът му Борислав Сарафов е идвал често, по два-три пъти седмично. Тя заяви, че бившият й мъж е свързан с корупция в съдебната система, а е решила да говори, тъй като след развода им от година и 9 месеца не е виждала детето си. Бившият й съпруг не й разрешава среща с 6-годишния им син в нарушение на съдебното решение при развода им. Любена Петрова обясни още решението си да говори с факта, че е притеснена от случващото се в държавата, както и че е разбрала, че е бременна и се страхува Пепи Еврото да не навреди на мъжа, с когото живее.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ГДБОП арестува близък на Пепи Еврото, преди да даде пресконференция за „Осемте джуджета“

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!