Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Симеон Славчев: След Борисов, прокуратурата да поиска имунитета и на Петков и Василев

Румяна Ченалова

Във връзка с нарушението на Конституцията и извършените престъпление по време на заседанието на НС на ПП, група общественици сред които Румяна Ченалова, Страхил Ангелов, Мадлен Кирчева подадохме сигнал до главния прокурор с искане за ОБРАЗУВАНЕ на досъдебно производство и за ПРЕКРАТЯВАНЕ на дейността на партиите ПП и ДБ.

Продължаваме промяната нямат моралното право да реализират мандата и трябва незабавно да го върнат неизпълнен. Най-малкото нещо което трябва да направят е да се извинят на българските граждани, че ги излъгаха, подведоха и чрез ала-бала подмениха и фалшифицираха изборните резултати. Призовавам Софийската градска прокуратура веднага след имунитета на Бойко Борисов да поиска и свалянето на имунитета на Кирил Петков и Асен Василев. Това заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев по повод искането на Софийската градска прокуратура към главния прокурор да поиска от Народното събрание да снеме имунитета на бившия министър председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Мисленето, поведението и действията на Кирил Петков, Асен Василев и цялата им парламентарна група е цинично, нагло и престъпно. Изтеглите записи доказаха, че Продължаваме промяната са част от дълбоката държава и с нищо не се различават с ГЕРБ и Бойко Борисов. Напротив – те са една и съща страна на монетата, удариха моралното дъно и незабавно трябва да се оттеглят от българската политика“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той допълни, че от изтеклия запис от заседанието на Националния съвет на Продължаваме промяната става ясно, че освен нарушаване на Конституцията на България, са извършени престъпления от общ характер по смисъла на Наказателния кодекс.

„Във връзка с нарушението на Конституцията и извършените престъпление по време на заседанието на Националния съвет на партия Продължаваме промяната, група общественици сред които Румяна Ченалова, Страхил Ангелов, Мадлен Кирчева подадохме сигнал до главния прокурор с искане за образуване на досъдебно производство за прекратяване на дейността на партиите ПП и ДБ. Считаме, че са налице достатъчно доказателства, които цяла България чу и видя, за да се свали имунитета на Кирил Петков и Асен Василиев, те да бъдат арестувани и подведени под наказателна отговорност за нарушаването на избирателните права и подмяната на вота на българските граждани. Смятаме също така, че Продължаваме промяната накърни държавния суверенитет на Република България като извърши национално предателство и застрашава Националната сигурност на страната“, каза още Симеон Славчев.

Той призова Продължаваме промяната, които си позволиха в нарушение на закона да арестуват Бойко Борисов, сега да гласуват в Народното събранието искането за свалянето на неговия имунитет и така според Славчев ще позволят на органите да си свършат работата и ако има доказателства лидерът на ГЕРБ да бъде законно, а не аматьорски и проформа арестуван.

„България има нужда от тотално морално пречистване, за да можем да се отлепим като държава и общество от дъното към което ни завлече така наречената политическа класа управлявала страната в последните 33 години. Българите искат справедливост, искат нормален и достоен живот в родината за тях и техните деца. Време е прехода в България да свърши, а това ще стане само когато успеем да изхвърлим мутрите и шарлатаните от властта и никога повече не ги допуснем до нея“, беше категоричен лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че Народно събрание, което е избрано чрез подмяна на вота на българите трябва незабавно да бъде разпуснато и в страна да се проведат предсрочни парламентарни избори. Според Славчев незабавно трябва да се промени и Изборния кодекс и той да се направи устойчив и гарантиращ провеждането на честни избори в страната.

Симеон Славчев: След Борисов, прокуратурата да поиска имунитета и на Петков и Василев - Политика — Новини Стандарт

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Симеон Славчев: След Борисов, прокуратурата да поиска имунитета и на Петков и Василев - Политика — Новини Стандарт

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!