Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ „размразяват“ преговорите с ПП-ДБ за правителство


Мария Габриел

ИЗНЕНАДА: Разследването за пачките евро по 500 и кюлчетата на Бойко продължава и ГЕРБ „размразяват“ преговорите

„Разговорите не са в ледене епоха, няма обаче и слънчеви лъчи, които да разтопят ледовете“. Това каза кандидатът за премиер на ГЕРБ Мария Габриел на кратък брифинг пред медиите. “Разговори може да има, само ако бъдат преосмислени форматът, съставът, личностите, моделът, принципите и доверието. За да не стигнем до ледена епоха, която освен нас ще замрази и държавата, призовавам ПП и ДБ за преосмисляне на всичко това, което изброих, вие сте на ход, каза Габриел.

„Разочарованието в обществото е огромно, недоверието в партньорите ни е огромно“, добави тя, вероятно визирайки ЕК. В изнесените записи Кирил Петков цитира Урсула фон дер Лайен, която, по думите му, е казала да не я цитира, но ще се опита да му помогне България да заобиколи правилата за влизане в Еврозината.

Томислав Дончев от ГЕРБ се обърна към ПП и ДБ през медиите и ги призова да вземат пример от ГЕРБ и да направят компромис. „Не може с 15% от народните представители да получиш цялата власт, имам предвид броя на народните представители на ПП, не може, не е честно, не е европейско, не е демокртично“, каза Дончев и поиска ПП и ДБ да говорят с тях и да предложат нов състав на правителство. Мария Габриел и Томислав Дончев отказаха да отговарят на журналистически въпроси.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ГЕРБ „размразяват“ преговорите с ПП-ДБ за правителство

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!