Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ пращат специален пратеник у нас за борба с „дезинформацията“


Специалният пратеник Джеймс Рубин с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън. Снимка: Държавен департамент на САЩ

Специалният пратеник и координатор на Глобалния център за ангажираност на САЩ Джеймс П. Рубин ще посети страната ни през настоящата седмица, става ясно от съобщение на Държавния департамент.

May be an image of 3 people and text
Facebook

Daniel Bojilov: Ай ся да си дойдем на думата. Путин е виновен!!! Че Кирето и ПараПетите са... ID10Ti

Рубин ще пътува от 28 май до 3 юни, като в това време той ще бъде в Братислава, София и Брюксел.

В Братислава специалният пратеник ще присъства на форума GLOBSEC 2023, за да подобри координацията на регионалната сигурност, посочват от Държавния департамент.

На всяка спирка Рубин ще се среща с представители на местното правителство и ЕС, както и с представители на гражданското общество, за да засили подкрепата за инициативи за борба с дезинформацията.

Той ще обсъди текущите опити на Русия и други участници, които разпространяват дезинформация, за да подкопаят демокрацията и националната сигурност, и как нашите нации могат колективно да противодействат на заплахите в информационното пространство, посочват още от САЩ.

В началото на май Джеймс Рубин и премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски се срещнаха във Вашингтон, където подписаха меморандум между двете държави за стратегическо партньорство в борбата с дезинформацията, което ще позволи на двете държави интензивно сътрудничество „в противодействието на манипулирането на информация и борба с дезинформацията“, предаде БТА.

Програма на Държавния департамент на САЩ: Българите са „медийно неграмотни“ и трябва да бъдат обучени на какво да вярват

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: САЩ пращат специален пратеник у нас за борба с „дезинформацията“

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!