Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Победата на Ердоган е загуба за еднополюсния свят, за САЩ, НО само една страна на света е обезопасена от цветни революции, защото там си нямат американско посолство....

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Симеон Миланов

Турският президент Ердоган спечели балотажа на президентските избори, както предвиждах, че ще стане. При 99 % обработени протоколи, консервативният Ердоган води с 52 % срещу кандидата на обединената опозиция (ляво-либерали, кемалисти, светски националисти, пан-тюркисти, кюрди, бивши ердоганисти в центъра и център-дясно) Кемал Кълъчдароолу. На видеото виждате как празнуват привържениците на президента в Цариград.

Какво е важното за нас? От една страна Туриця ще продължи политиката на grandeur, т.е. това, което у нас се нарича често "имперска" или "неоосманистка" политика. От друга страна обаче, победата на Ердоган е загуба за еднополюсния свят, за САЩ, световния глобализъм/неолиберализъм и тези, които искат да разширят войната в Черноморския регион от северните та до южните му брегове. За нас Турция остава стратегически важен съсед, партньор, но също така и потенциално застрашаваща сила при определени ситуации. Така или иначе, Ердоган спечели, но управляващите няма да могат да си отдъхнат, според мен, защото в близките дни или по-точно вечери, ще има опасност от "спонтанни" протести на объркани или не чак толкова объркани млади хора, които могат да се изродят в цветна революция по изпитания от Украйна, Сирия, Либия, че дори и България модел. Както знаем, само една страна на света е обезопасена от цветни революции и това са САЩ, защото там си нямат американско посолство....

Без САЩ комунизма нямаше да се роди

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!