Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скандалът със записите на ПП стигна и Европарламента: „Нямаме нужда от втора криза с еврото заради България“


Снимка: Twitter/@KirilPetkov

Скандалното признание на Кирил Петков в изнесените записи на ПП, че е говорил с Урсула фон дер Лайен и тя му е обещала да му помогне да се заобиколят правилата в еврозоната за приемане на България, вече стигна и Европейския парламент.

Германският евродепутат Мориц Кьорнер, депутат от групата на либералите, публикува частта от записа на разговора, касаеща фон дер Лайен и членството на България в еврозоната. В нея Кирил Петков говори за заобикалянето на правилaта с председателя на Европейската комисия.

“Твърди се, че Урсула фон дер Лайен тайно е обещала на българските правителствени преговарящи да приеме България в Еврозоната, дори ако страната не отговаря на необходимите условия за това. Трагична грешка. Еврокриза 2.0 е последното нещо, от което се нуждаем в момента”, написа в Туитър Мориц Кьорнер.

Междувременно стана ясно, че Кирил Петков е в Братислава, като пред репортер на „24 часа“, който го е засякъл в самолета на път за словашката столица, е обяснил, че отива да открива партийна структура. Според стобщение в Туитър обаче Кирил Петков ще участва във форм по сигурността, на който ще произнесе реч и Урсула фон дер Лайен.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Скандалът със записите на ПП стигна и Европарламента: „Нямаме нужда от втора криза с еврото заради България“

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!