Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Български войници и техника са изпратени на американско военно учение в Румъния


54-и инженерен батальон, снимка: Фейсбук/Сухопътни войски на БА

Колона от военна техника беше забелязана в Силистра, на път за Бордушани, Румъния. Видео от преминаването на военната техника бързо се разпространи в социалните мрежи.

„Започна придвижването на българските военнослужещи за участие в учение в Румъния“, пише в официалното съобщение на Съхопътните войски на Българската армия във Фейсбук. Учението ще се ръководи от Командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа и Африка

Сорос: НАТО да използва източноевропейски, не западни войници, чувалите с трупове не се приемат добре на запад

Американски сенатор към Зеленски: Руснаците умират, това са най-добре похарчените ни пари

Проф. Иво Христов: Ще направят всичко да има правителство, което да ни вкара във война – логистично или пряко

Нюланд: САЩ подготвят украинската контраофанзива от месеци

Вицепрезидентът на ЕК: Движението за мир и срещу въоръжаването на Украйна е особено опасно

На 27.05.2023 г. военнослужещите от понтонно-мостова инженерна рота от 54-и инженерен батальон на 55-и инженерен полк от състава на Сухопътните войски започнаха придвижването си от пункта за постоянна дислокация до тренировъчния лагер за подготовка „Бордушани“, Румъния, за участие в международно учение “WET GAP CROSSING”, част от учение „SABER GUARDIAN”.

Колоната се състои от 16 единици техника. Военни формирования от въоръжените ни сили участват в учението за преодоляване на водна преграда („Wet Gap Crossing“).

В него освен понтонно-мостова инженерна рота от 55-и инженерен полк – Белене ще участват и щурмови самолети за непосредствена авиационна поддръжка от авиобаза Безмер, и взвод „Военна полиция“.

В периода април–юни 2023 г. се провеждат серия от многонационални учения, обединени под наименованието Defender 23, съобщиха от МО. Ученията се ръководят от Командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа и Африка. Провеждат се в три последователни фази. Първата фаза е възпираща под общото наименование Swift Response 23. Втората фаза е вземането на инициативата с наименование Immediate Response 23 и третата фаза е по възстановяване на териториалната цялост на НАТО под наименованието Saber Guardian 23.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Български войници и техника са изпратени на американско военно учение в Румъния

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!