Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Kога САЩ са съгласували назначенията си в техните служби с нашето посолство?

Кристиян Шкварек, Фейсбук: „Напълно нормално е назначенията за шефове в службите ни да се съгласуват и одобряват от чужди посолства – това са равнопоставени, партньорски отношения, целящи успешно координиране в рамките на отбранителната система.“

Това в общи линии е отговорът, който дават в момента на скандалния запис от вчера. И аз го приемам. Супер. Склонен съм да приема тази визия и като ревностен НАТО-вец да се зарадвам даже, че съюзът работи толкова координирано и равнопоставено.

Само ако може да попитам нещо, след като приемем горната хипотеза за координация:

Кога и кой наш съюзник си е координирал назначенията в службите с нас? Кога са питали българското посолство какви шефове да си назначават, примерно, в Англия, Естония или Румъния? Ще излезе ли някой дипломат или посланик да потвърди, че се е случвало някога, някъде? С цел координация, нали.

Иван Стамболов-Сула: Има небивал външен натиск за правителство, да се прекрати управлението на Радев

Американски сенатор към Зеленски: Руснаците умират, това са най-добре похарчените ни пари

Проф. Иво Христов: Ще направят всичко да има правителство, което да ни вкара във война – логистично или пряко

Или айде, да кажем, че България е прекалено „пробита страна“ и ненадежден партньор, че да се координират с нас. Тогава ще попитам така: кога САЩ са си одобрявали назначенията в техните служби с чужди посолства? Не посолството на България, а на когото и да било – дори на най-близките и верни съюзници като Великобритания или Канада. И всъщност осъзнавате ли какво би се случило там, ако изтече запис, че някой ходи в чуждо посолство да получава одобрение или отказ за назначенията на шефовете в ЦРУ?

Това би хвърлило Щатите в чудовищен скандал, разтърсващ всеки аспект от системата и водещ почти гарантирано до вътрешни разследвания и дела. Това би се случило и у всеки друг наш съюзник, ако изтече подобен запис.

Ама, ама…то нали било съюзническа координация? Те защо не се координират помежду си? Другите де, надеждните партньори. Или само нас ни координират?

Като ревностен НАТО-вец питам, разбира се, да си знам кой ме координира.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Kога САЩ са съгласували назначенията си в техните служби с нашето посолство?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!