Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Маргарита Попова: Няма нещо, което да не ме шокира в записите с ПП, нужни са нови избори!

Нужни са нови избори и нищо друго. Това е най-демократичният начин. Ще дадат отговори някой, който много е сбъркал, всеки трябва да си преосмисли поведението и да понесе отговорност. На следващи избори може да дойдат хора, нова група, която ще установи ред, спокойствие и мир в държавата. Такова нещо в момента няма.

Това каза за "Офанзива" по NOVA NEWS вицепрезидентът и бивш правосъден министър Маргарита Попова.

''Няма нещо, което да не ме шокира в записите на Радостин Василев. Така ще има катарзис и по-овладяно поведение. Ако този запис е истински и това е начин на мислене на хора, които след дни трябва да дойдат на власт... благодаря", заяви тя. И допълни, че механизмът за разследване на главния прокурор следва да бъде изпратен за конституционосъобразност на КС. 

По думите ѝ политическите решения са монопол на законодателната и изпълнителната власт, но държавата, за да ги взема, трябва да установи омиротворяване. "Не трябва да се създава хаос и безподобие и тогава да се чудим с какво да продължаваме напред. Не виждам нищо противоконституционно в служебно правителство.

Съдебната власт е част от държавността. Да оставим настрана записите - намаляването на мнозинството за освобождаване на главния прокурор би трябвало да действа занапред. Представител на политическа партия каза, че това показва къде е мястото на прокуратурата, това показва, че тя трябва да се изхвърли от съдебната власт. Когато планираш конституционна реформа, трябва да имаш и такова мислене, не да искаш да изхвърлиш едни хора от системата. Какво ще се случи с главния прокурор ще се разбере след заседанието на Пленума", коментира Попова. 

Тя е била изненадана от повода за искането на освобождаване на главния прокурор. "Стори ми се доста несериозно. Оказа се, че май това не е повод за такова искане, съдейки от изказването на г-н Тодоров. В прокуратурата не са практика дела на трупчета, но е възможно да се забавят дела, свързани с искания и натиск на политици върху прокурори. Този ВСС може да избере и нов главен прокурор", заяви тя.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Маргарита Попова: Няма нещо, което да не ме шокира в записите с ПП, нужни са нови избори!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!