Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Асен Василиев: Поне местните избори ще ги правим с наше МВР


May be an image of text
Facebook

„Всичките ни министри знаят, че законно - незаконно, ще трябва да махнат всички директори на дирекции и агенции. Така ще отбием донякъде, че сме зависими от ГЕРБ. И поне местните избори ще са с нашо МВР“.

Това гласи може би най-скандалната част от разпространения от Радости Василев запис, за който се твърди, че отразява в пълното заседанието на ръководството на „Продължаваме промяната“, когато се обсъжда управление с ГЕРБ.

Василев води диалог с депутата Явор Божанков.

Явор Божанков: Чух за директори на дирекция, че щели да станат част от политическите кабинети, дали правилно съм разбрал?

Асен Василев: Ми т‘ва е едно от предложенията, които да набутаме в закона, знам че това ще пречи с ОИСР и разни други неща, но нас е по-важно да си почистиме и после да си оправиме закона за ОИСР обратно, за да можем по-законно да ги уволним, иначе ще си ги уволним незаконно…

Явор Божанков: Тогава цялата администрация ще бъде 100% политизирана, това е радикално.

Асен Василев: Аз съм си измислил във финансите как да го направя. Целият кабинет го направих без законово основание, както знаете“.

Скандал предизвика и друго изявление на Василев: „Службите са наши. Ръководствата им са съгласувани с посолствата и одобрени от посолството“.

Кирил Петков: Говорено е със службите, че ще бъдат сменени, ако сме в ротация.

Асен Василев: Да и само да кажем, че наши имена са синхронизирани с посолството.

Асен Василев: Това означава, че по предложение на министър-председателя парламентът ще утвърди ръководители на ДАНС, главен секретар на МВР, ДАР, НСО, ДАТО, мисля че. Военно не знам дали ще го пипаме. Това са наши хора, които са одобрени от посолството.

Кирил Петков: Външни консултанти да ни помогнат с част от структурирането на службите. Тези външни консултанти да не са кой да е.“

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Асен Василиев: Поне местните избори ще ги правим с наше МВР ᐉ Новини - Tribune.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!