Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шок и гняв в редиците на ГЕРБ-ПП след тайната договорка за ротациия: Боклуци, сгодиха се с мафията!

Активисти са шокирани от анонсите, че единственият министър на ГЕРБ ще е Мария Габриел

Зверски натиск от Брюксел и Вашингтон за правителство ГЕРБ-ПП – Сега вече знаете защо назначават САМО бандити, нали?

Информирани ли са били структурите на двете политически сили ГЕРБ-СДС и ППДБ и дали е обсъждан с тях бракът между двете формации? Оказа се, че той е бил консумиран още през миналата седмица в пълна тайна от тях.

Партийци и ръководни кадри от двете формации коментираха пред “Труд news”, че има напрежение по места и много въпроси по кметските избори, в които двете коалиции, подкрепящи правителство, ще бъдат основни опоненти.

Първият пример подадоха притеснени структури на ГЕРБ и ПП в Бургас, където допреди няколко месеца, за кандидатура на ГЕРБ за кмет се спрягаше депутатът Жечо Станков. От понеделник с новата реалност - проектокабинет между ГЕРБ-СДС и ППДБ, се заговори, че общ кандидат кмет може да е Димитър Найденов от ПП.

В София става все по-ясно, че кандидат за кмет на ПП ще е бизнесменът Васил Терзиев. Проблемът е, че ДБ също имат претендент - Трайчо Трайков, а Борис Бонев също ще се бори за гласовете на градската десница.

Сред избирателите и активистите във Варна - недоволство и много въпросителни в двете коалиции

Недоволство и много въпросителни предизвика решението за съвместен кабинет с ротационен премиер сред редовите избиратели и активистите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Въпреки че кабинетът ще бъде съставен с техния мандат и начело ще застане акад. Денков, поддръжници на ПП и ДБ трудно преглъщат прегръдката с най-върлия им враг.

На местен терен битката им с ГЕРБ тече яростно вече над две години и вещае гореща есен преди местните избори.
Малцина смятат, че компромисът е оправдан, за да има редовна власт и бюджет, други окачествяват формулата като “дървено желязо”, а трети разочаровани казват, че за пореден път надеждите им за промяна са били излъгани и влизат в армията на неподкрепящите никого.

Твърдият електорат на ГЕРБ се опомня по-бързо, залагайки на надеждата, че Борисов не греши и ще ги изведе с успех и от тази каша. Активисти обаче са шокирани от анонсите, че единственият министър на ГЕРБ ще е Мария Габриел. Ако това е вярно, ще е голяма грешка, смятат поддръжници на партията. Те са притеснени, че начело на областната управа във Варна отново може да бъде върнат Благомир Коцев от ПП. Войната му с местната власт го постави на мушката като враг №1, а името му се спряга упорито и като кандидат за кмет. За негов конкурент в коалицията се спряга депутатката Стела Николова от ДБ, която има силни поддръжници сред гражданските сдружения.

Преди седмици в социалните мрежи между фенове на двамата дори пламна престрелка, но тя замря след шока от коалирането с големия враг ГЕРБ. Поддръжниците на ПП-ДБ се опасяват, че в жеста на ГЕРБ е заложен капан и припомнят нерадостната съдба на бившите коалиционни партньори на Борисов. Те не вярват в лоялното партньорство и посочват за пример казуса с Пловдивския панаир.

Димитър Николов, депутат от ГЕРБ-СДС: Не е лесно да обясним на избирателите нестандартното решение

Това е фундаментален подход по отношение на Бойко Борисов, за който той не говори от вчера. Не е лесно да го обясним на избирателите си в момента. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС от Великотърновския избирателен район Димитър Николов.

“Ако изпълним стратегически цели и задачи пред България както в геополитически план, така и финансовото стабилизиране на страната чрез привличане на средствата по Плана за възстановяване и устойчивост и балансиране на публичните финанси, ще покаже, че това е стратегически правилен подход. Има каузи, но няма по-голяма кауза от България. Няма компромис, който да не може да се направи в името на България”, подчерта народният представител.

На въпрос как би се отразил този нестандартен подход на местните избори, Николов каза, че все още е много рано да се каже дали ще има резонанс върху предстоящия вот.

Избирателите са разочаровани

Шок и гняв сред структурите на двете формации в Благоевград
Новата формула ще обърка и местните избори

Шокирани и гневни са активистите и на ГЕРБ и на ПП-ДБ в Благоевград заради обявената нова управленска формула. Официално местните лидери не желаят да коментират ставащото, но активът им излива гнева си в социалните мрежи.

“Боклуци, сгодиха се с мафията, мафията се клонира, заслепиха ги парите, обединиха се в обща кауза-всички срещу Радев, градската десница отива на бунището, повече няма да гласуваме за Промяната, предатели, съсипаха ни надеждите”.

Това са само малка част от настроенията на редовите симпатизанти и активисти и на двата партийни лагера, които се изливат във фейсбук. Намират се и гласове, които казват-по-добре ротация, отколкото нови избори, които пак ще повторят резултатите. Новата управленска формула ще обърка и местните избори.

Повечето активисти казват, че всяка партия ще работи сама за себе си и кандидатите им за кметове и съветници. Но се питат как ще критикуват политиките на конкурентите си при тоя брак по сметка в държавата. Освен това местните активи смятат, че новата управленска формула ще се отрази и на желанието на хората да отидат на местни избори, защото в момента ги е обзело огромно разочарование.

ГЕРБ предава всичките си основни каузи по отношение на онези битки, които в очите на избирателите на ГЕРБ са значими. А това е битката за хартиената бюлетина, това е битката срещу несправедливия арест на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който симпатизантите и активистите на ГЕРБ приеха като абсолютен израз на тоталитарната държава, казват в ГЕРБ.

 ППДБ се възприемат от симпатизантите на ГЕРБ като деца на комунисти, като това е идеологическо противопоставяне, срещу продължилото влияние на бившата тоталитарна държава, мимикрирайки през децата й. Това е противопоставяне, което запазва принципните различия в политиката.

Неаргументирано, неизговорено, взето в малка група и без информация решение, което изключтелно противоречи идеологически, емоционално и ценностно на избирателите на ГЕРБ, нанася изключителен удар върху тях. ППДБ два пъти са победени, като гражданите показват, че не искат да ги допуснат да управляват държавата в позиция на доминация.

И сега Борисов им подарява държавата за 9 месеца. А след 9 месеца „я камилата, я камиларя". Подарява кабинет, слагайки един европейски чиновник вътре, защото доколкото разбираме, съставът на този кабинет ще е само от ППДБ. Това означава, че има нещо, което ние не знаем, са гневни структурите.

Интересите на страната е да има правителство, но мотивите, принципите, реализацията за съставянето му не трябва да са на тъмно. Да не говорим, че всичко се случва на фона на скандалите в прокуратурата. Те ще продължат и вероятно ще видим още опити да се влияе от политиката на прокуратурата.

Местните избори са много голям проблем, защото кметовете на ГЕРБ отново ще работят с финансов министър Асен Василев, както бе анонсирано. Самите кметове са уморени от постоянното държане на баланс.

До този момент те са били много тежко атакувани. Дали Борисов в това състояние може да ги защити, след като ГЕРБ до такава степен предоставя изпълнителната власт на ППДБ?

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Шок и гняв в редиците на ГЕРБ-ПП след тайната договорка за ротациия: Боклуци, сгодиха се с мафията!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!