Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гешев към депутатите: Всички, извършили престъпления, ще влязат в затвора – КОЙ ще остане в парламента?

Не ме е страх и няма да позволя да бъда плашен, категоричен е той

Гешев, спри приказките и се заеми с работата! По същество. Гешев, време е! Ако си убит, ще е късно!

Това, което аз ще заявя от името на българската прокуратура, е че тя е единна и че тя ще продължи да работи по същия начин, въпреки политическия натиск, въпреки всичко, което се случва, в интерес на народа и на хората, обясни той

Иван Гешев щял да остане на поста си и да свърши това, заради което е кандидатствал за поста главен прокурор. Това заяви той по време на заседанието на правната комисия в парламента, съобщи Dnes.bg

Главният прокурор обясни, че това значи да вкара в затвора всички, извършили престъпления, след осъдителни присъди на българския съд, влезли в сила.

"От две години прокуратурата казва това, което се случва в момента - връщаме се в мутренските години в резултата на войната срещу съдебната власт, опитите за овладяване на съдебната власт и съзнателното рушене на институциите в интерес може би на това, което българските граждани наричат организирана престъпност, мафия, олигархия. Няма да използвам по-силни думи", каза Гешев.

"Това, което казах, се случва, и мисля, че това е видно за всички. Това, което аз ще заявя от името на българската прокуратура, е че тя е единна и че тя ще продължи да работи по същия начин, въпреки политическия натиск, въпреки всичко, което се случва, в интерес на народа и на хората", обясни той.

"Не ме е страх и няма да позволя да бъда плашен. Не я е страх и магистратската общност, вярвайте ми. И последното, което ще кажа преди да си тръгна - няма да участвам в нещо, което е предварително явно решено и което обслужва може би това, което определих като политическа мафия и което българските граждани определят като политическа мафия, политически боклук, олигархия и организирана престъпност. И няма да позволи да участвам, може би, в това, което каза проф. Киров и един друг конституционалист, когото ще перифразирам - превръщането на правовата държава в дрипа и пипането на конституцията с мазни пръсти. Бог да пази България", завърши Гешев.

След като направи изказването си, Гешев напусна парламента. Комисията гледа днес механизма за разследване на главния прокурор.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Гешев към депутатите: Всички, извършили престъпления, ще влязат в затвора

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!