Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НА 24 МАЙ БЪЛГАРИЯ ЧЕСТВА СОРОС

Милена Върбанова

"Днес за Св.св.Кирил и Методий се говори далеч по-малко, отколкото за наградения по препоръка на Сорос "роман" ( ако това е роман ) на соросоида Георги Господинов.

Цялата сбирщина, самонарекла се полититически и всякакъв "елит", която не е прочела и ред от българските класици и не може да напише името си без правописни грешки, изпадна в еуфория от "великолепния роман" и честта, която Сорос оказа на България, присъждайки на автора "Оскара на литературата".

Вдигна се типичната сорососка олелия - словоизлияния, благодарности, възхвали, хорове, химни, писъци, врясъци, прегръдки, целувки, постове във фб - която трябва да ни убеди, че това художествено и идейно безсилие, тази сляпа мрачна улица, е широкият друм, по който трябва да се засили българската култура.

Сорос, който изхвърли от учебниците на младото българско поколение Паисий ( защото бил "световно неизвестен" ), Чинтулов, Каравелов, Друмев, Ботев, Вазов и стъпка цялата памет на българската нация - ни предлага в замяна световноизвестния Георги Господинов.

Facebook

Световноизвестният Георги Господинов днес пое по червен килим към сороския Олимп и своето вечно соросубежище на жив сороски класик.

Президентът, министър-председателят, еднокнижникът Винету, бездипломникът Киро, Слави Трифонов ( Има Такъв Чалгар ), Златната Хазартна Топка Стоичков и прочие литературни капацитети възторжено му ръкопляскаха и му сториха поклон доземи."

"Поклон не пред Георги Господинов. А пред Сорос - кукловодът, който разиграва марионетките. Демиургът, който кове гении на конвейер по свой образ и подобие. И нарежда кой каква награда да получи. За слугинажа си.

Наградата на Георги Господинов била награда на България! Не, наградата на България тепърва предстои да бъде връчена - вкарване в братоубийствена  война, пепелища и смърт. Както навсякъде, където стъпи Сорос.

Днес беше празникът на Сорос, а не на българската книга. Ето защо всички политици бяха "усмихнати и единни" - по израза на нашия президент.

Един въпрос към Румен Радев и останалите ценители на наградения шедьовър:

Казвате, че романът на Господинов много ви харесва. Защо все пак първо не седнете да го прочетете?"

 Милена Върбанова

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: НА 24 МАЙ БЪЛГАРИЯ ЧЕСТВА СОРОС

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!