Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нови документи разкриват какви експерименти с вируси-мутанти е финансирало правителството на САЩ


Снимка: NIAID

Американската неправителствена организация Judicial Watch обяви, че е получилa 552 страници документи от Министерството на здравеопазването на САЩ (HHS), които включват първоначалното заявление за безвъзмездна помощ и годишните доклади до Националните здравни институти (NIH) от EcoHealth Alliance, описващи целта на неговата работа с Института по вирусология на Ухан в Китай за създаване на вируси-мутантни „за по-добро прогнозиране на капацитета CoV [коронавируси] да заразяват хората“.

Неправителствената организация Eco Health е планирала да изследва шиповия протеин от коронавируси, получен от прилепи, с цел „създаване на мутанти, за да се определи колко значително ще трябва да еволюира всеки, за да използва ACE2“ – „рецепторът за влизане в човешките клетки“.

Judicial Watch са получили документите чрез съдебно дело по Закона за свобода на информацията (FOIA), заведено през декември 2021 г.

В един от документите каква работа ще бъде извършвана пише:

„Ще тестваме експериментално нашите модели на обхвата на приносителя на вируса (т.е. потенциала за поява) с помощта на обратна генетика, анализи на псевдовирус и рецепторно свързване и експерименти с вирусна инфекция в клетъчна култура и хуманизирани мишки.  Ние ще направим това, като секвенираме шипови протеинови гени от всички наши коронавируси от прилепи, създавайки мутанти, за да идентифицираме колко значително всеки ще трябва да еволюира, за да използва ACE2, CD26/DPP4 (MERS-CoV рецептор) или други потенциални CoV рецептори“.

В продължаващото обсъждане на целите на изследването докладът гласи:

„Разработихме първични клетъчни линии и трансформирани клетъчни линии от 9 вида прилепи, използвайки бъбрек, далак, сърце, мозък и черва. Използвали сме ги за изолиране на вируси, тестове за инфекции и генно клониране на рецепторна молекула. Имаме и голям брой клетъчни линии от хора и животни, които ще използваме за тестове за вирусна инфекциозност.

С помощта на обратните генетични методи, които разработихме по-рано, бяха конструирани инфекциозни клонинги с гръбнака на WIV1 [коронавирус, подобен на SARS на прилеп] и шиповия протеин съответно на SHC014, W IV16 и Rs4231 и рекомбинантните вируси бяха успешно изолирани.

През година 4 извършихме предварителна in vivo инфекция на SARSr-CoV върху трансгенни мишки, които експресират hACE2. Мишките бяха заразени със 105 pfu рекомбинантен вирус с пълна дължина на W IV1 (rWIV1) и трите химерни вируса с различни шипове.“

В преработена грант от 13 юли 2020 г. NIH отпуска допълнителни средства, включително $77 750 на Университета на Северна Каролина-Чапъл Хил, $76 301 на Института по вирусология в Ухан и $75 600 на Института по патогенна биология на Китай.

В заявлението за подновяване от 2020 г. за удължаване на финансирането за изследователски проекти за прилепите в Ухан се посочва, че EcoHealth няма да работи с „избрани агенти“ като SARS-CoV, а по-скоро с молекулярен клонинг на SARSr-CoV.

„Прегледът на тези и други документи категорично предполага, че финансирането от САЩ в Китай и на други места за изследване на мутантния вирус, повишаване на функцията му да заразява може да е отговорно за появата на пандемията от Ковид в Ухан“, каза президентът на Judicial Watch Том Фитън. – „Този ​​скандал за придобиване на функции трябва да бъде обект на криминално разследване.“

Документи за рисковете от ваксините

По закона за достъп до информация Judicial Watch са получили значително количество информация относно проблеми с Ковид-19:

Записите на HHS включват имейли на тогавашния директор на Националния институт по здравеопазване (NIH) Франсис Колинс, показващи, че група британски лекари препоръчва използването на ивермектин за предотвратяване и лечение на Ковид-19.

Силно редактирани документи на HHS показват, че само два дни преди одобрението на Федералната админисрация по лекарствата на ваксината срещу Ковид-19 на Pfizer-BioNTech е проведена дискусия между здравните регулатори на САЩ и Обединеното кралство относно ваксината срещу Ковид и „анафилаксията“, като регулаторите подчертават своето „взаимно споразумение за поверителност .”

Judicial Watch са получили  документи от министерството на здравеопазването относно данните, предоставени от Moderna на Федералната администрация по лекарствата за нейната мРНК ваксина срещу Ковид-19, които сочат, че „статистически значим“ брой плъхове са родени със скелетни деформации, след като майките им са били инжектирани с ваксината. Документите също така разкриват, че Moderna е избрала да не провежда редица стандартни фармакологични изследвания върху лабораторни тестови животни.

Силно редактирани  документи  от Федералната агенция по лекарствата относно бустерната ваксина срещу Ковид-19 описват подробен натиск върху използването и одобрението на бустерната ваксина.

HHS  са имали  подробни вътрешни дискусии относно връзка между миокардита и ваксината срещу Ковис. Други документи описват подробно неблагоприятни „събития, за които не може да се изключи спомагателен ефект от ваксината“.

Judicial Watch разкри документи от здравното министерство на САЩ, описващи обширните медийни планове за пропагандна кампания на администрацията на Байдън за прокарване на ваксината срещу Ковид-19.

Документите на здравните власти разкриват редактирани по-рано  местоположения на съоръжения за тестване на ваксини срещу Ковид-19 в Шанхай, Китай. Федералната администрация по лекарствата твърди, че името и местоположението на съоръженията за тестване са защитени от освобождаването от поверителна търговска информацияпо закона за достъп до информация.

Документите на здравното министерство на САЩ относно проучванията за биоразпределение и свързаните с тях данни за ваксините срещу Ковид-19 показват как ключов компонент на ваксините, разработени от Pfizer/BioNTech, липидни наночастици (LNP), са открити извън мястото на инжектиране, главно черния дроб, надбъбречните жлези,  далака и яйчниците на опитни животни, 8 до 48 часа след инжектирането.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Нови документи разкриват какви експерименти с вируси-мутанти е финансирало правителството на САЩ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!