Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Катарзисът на червената боя: По НС - може, по представителството на ЕК - не

Всичко се връща като бумеранг в този живот и поредното доказателство се прояви днес. „Възраждане“, лица от БСП, Мая Манолова и други днес решиха да поведат шествие за мир. Същите, които преди близо три години превърнаха София в бунище, окупираха възлови булеварди, опитаха да палят живи полицаи и замеряха с червена боя сградата на Народното събрание, днес отново излязоха на улицата. Само, че преди три години представителите от ДБ нямаха нищо против, дори се радваха на протестите, които повтарят и до днес. Бяха доволни от „хорското недоволство срещу Борисов“, нямаха нищо против да се причакват жени-депутати пред Националната телевизия и да бъдат хулени и тормозени.

Днес същите от ДБ реват и чупят пръсти по клавиатурите, за да осъждат същата червена боя, която заляла сградата на Европейската комисия в София. Сега обаче понеже е сградата на ЕК го считаме за недопустимо. Да разбираме, че за ДБ ЕК е повече от българското Народно събрание? Иначе защо не го осъдиха тогава, а сега се възмущават толкова ожесточено. Ако е така, не е ясно каква е причината дни наред да намират всякакви абсурдни причини, за да не подкрепят еврокомисар за премиер.   

Днес за ДБ Костадин Костадинов е Копейкин, вандал, но преди три години, дори преди няколко дни не беше такъв. Защото за ПП-ДБ същите хора от „Възраждане“ бяха приемливи, за да ги подкрепят за втори мандат.

Нека си припомним, че на онези „световни протести“ през 2020 година, когато държавни институции бяха омазани със същата червена боя, тогава премиерът Бойко Борисов осъди остро този вандализъм.

„Винаги съм подкрепял протестиращите. Разединението на нацията е толкова силно в момента, че не знам как ще преодолеем всичко. В България вече никой не вярва и не изпълнява. Аз съм разтревожен от това, че есента ще бъде страшно. Виждам и опозиционерите. Прекрасно познавам, всички. Мъчно ми е за полицаите, за невинно битите хора. Взривяват се бомби в хората и целта е да се окървавява протеста. Защото знаят, видя ли кръв на улицата - веднага тръгвам, това беше идеята на пликчетата с червена боя", каза тогава Борисов. От ДБ тогава не се чу нито дума, дори тихо бяха доволни и чакаха Борисов да подаде оставка заради червената боя.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Катарзисът на червената боя: По НС - може, по представителството на ЕК - не ᐉ Новини - Tribune.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!