Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Петима охранители с патрулка пазят „бунтовника“ Борислав Сарафов пред дома му в „Делта Хил“

Заместник главният прокурор и началник на Националното следствие Борислав Боби Сарафов, както е името му по паспорт, е охраняван от рекордните петима бодигарди, след като в началото на седмицата пресоли манджата с изказването, че го е страх от неговия началник и доскорошен близък приятел Иван Гешев.

Охраната на Борислав Сарафов е била осигурена с подписа на служебния министър на правосъдието Крум Зарков само часове след неговото изказване, че се страхува за живота си.

В това райско кътче живее Борислав Боби Сарафов

Според източник на „Уикенд“ от правосъдната система, на Сарафов са отпуснати два екипа от по двама охранители, както и служебен шофьор, който също е въоръжен. Екипите се въртят на смени и охраняват началника на Националното следствие не само в работно време, а денонощно. Екип ще дежури и пред къщата му в комплекса „Делта Хил” край пернишкото село Кладница. Полицейска патрулка, изпратена по нареждане на вътрешния министър Иван Демерджиев, пък охранява периметъра около дома на Борислав Сарафов.

Темата за охраната на Борислав Сарафов беше повдигната и в Народното събрание, където правосъдния министър Крум Зарков беше извикан за изслушване. Пред депутатите Зарков обясни, че не може да разкрие подробности за охраната на Борислав Сарафов, но призна, че решението за осигуряването на охраната му е взето по неотложност.

„Мисля, че в този случай беше необходимо да се постави такава охрана и поемам отговорността за това свое решение. То беше потвърдено на следващия ден и от съвета за защита, ще бъде преразглеждано регулярно. Ситуацията действително е безпрецедентна, изключително неприятна, но имайки предвид, че наскоро избухна бомба до колата на главния прокурор, на мен ми се струва, че не трябва да се поемат каквито и да било рискове“, мотивира Крум Зарков решението си да назначи охрана на Борислав Сарафов.

Сигурността на бунтовника Сарафов е поверена на Бюрото за защита на свидетелите, което е подчинено на Министерството на правосъдието. Интересен детайл е, че само допреди година  Бюрото за защита на свидетелите беше на подчинение към главния прокурор Иван Гешев, преди депутатите от 46-ото Народно събрание да гласуват в последния си работен ден промяна в Закона за защита на застрашените лица, с която структурата беше взета от обвинител №1.

Охраняваният от въоръжени гардове Борислав Сарафов обаче не използва брониран автомобил, за да се придвижва, научи „Уикенд“. Причината е тривиална – Бюрото за защита на свидетелите не разполага с вакантни блиндирани лимузини. Неотдавна стана ясно, че главния прокурор Иван Гешев използва два бронирани автомобила, всеки от които е на стойност от над 1 милион лева. Блиндираните возила обаче се водят на ведомост към НСО, а не към Бюрото за защита на свидетелите.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Петима охранители с патрулка пазят „бунтовника“ Борислав Сарафов пред дома му в „Делта Хил“ - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!