Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Григор Здравков: При Радев сме на най-ниските нива по заловени наркотици. Амфетамини сякаш не съществуват

„Тепърва ще видите как парите ще се изливат в нови политически проекти. Има досъдебно за ОПГ за контрабанда на маркови стоки и може би наркотици срещу бившия областен управител на Хасково, Минко Ангелов, и Радев мълчи“, твърди лидерът на легия „Антимафия“

„Когато шеф на агенция Митници или на Приходна агенция обявява такова нещо [очакван спад в събиранията с около 1.5 млрд. лв.], трябва да си подаде оставката – във всички големи министерства има т. нар. звена, които се занимават с анализ, т.е. един бюджет се прави така, че да бъде изпълнен. След като тези звена не работят, то тяхното място не е там. Митниците имат лошия навик да манипулират фактите. Не съм видял цената на дребно на каквото и да е в хранителните магазини да намалее. Това означава, че ДДС-то, което влиза и в НАП, и в Митниците, трябва да е по-голямо. Транспортът от Китай за България само последните две години е нараснал с 300%. Към днешна дата само Митниците са хванали контрабандни цигари в цяла България по-малко от три камиона, но мога да се обзаложа, че са пуснали 150. Митниците винаги избягват да правят технически анализ“.

Това заяви в студиото на Алтернативата Григор Здравков, лидер на легия „Антимафия“.

„Освен цената на суровия петрол, трябва да гледаме и цената на долара спрямо българския лев, който е на много високи нива. Тук става въпрос за много голяма далавера – откакто Радев пое изцяло властта, тази далавера се нарича кражба: с фиктивни износи на горива към всякакви страни, след което се тегли и акцизът, и ДДС-то. Радев достатъчно добре възроди каналите на ДС и „Кинтекс“ и ги направи по-съвременни. Всички подценяват трафика на наркотици и стоки с нарушена марка. Всичко, което минаваше през бившия СССР и Украйна за Западна Европа“, вече минава през България.

„Шапката е една и съща, тъй като допреди разместванията в геополитиката всички казваха, че 50% от трафика на хероин за Европа минават през България. Сега е 80%. Това обяснява факта, че хората, които движеха каналите през Русия, в момента плащат на българските политици, за да ги движат оттук. Ние нямаме капацитет да направим логистиката, която правиха Полша, Украйна и Русия с бившите азиатски републики. За цяла Европа се прекарват около 500 тона, от тях около 350-400 тона минават през Балканския път. Българските митници са хванали под 100 кг. Това се случва с протекции на организации, които се водят терористични според ООН и ЕС. Нашите ОПГ съчетават няколко нарушения в едно: внасят хероин с контрабандни стоки от Китай или Дубай, за предпочитане с пиратски марки, и плащат на ниските нива по Митниците за това, че карат контрабандни стоки и в двойни дъна слагат хероина. Така бяха изнесли и двама от терористите при последния взрив в Истанбул и после трябваше да им ги връщаме. Колкото е по-голям обемът на транспортното средство, шансът да намерите пратка от половин тон е толкова по-малък“, твърди Здравков.

„При руските горива обикновено слагаме гръцки сертификати, достигаме до Бургас и Варна и оттам ги изнасяме с цистерни към Украйна. Проблемът е, че печалбата отива в тези, които искат да я унищожат. Няма нещо, което по някакъв начин да не е обвързано. Радев има пълен монопол: управлява службите, НАП и Митниците и отговорността е лично негова, а след шест месеца управление вече сме 1.5 млрд. назад. Прокуратурата носи вина за това, че бави преписките. Няма прокурор, който да спре митничар, когато прави предварителна проверка на камион или ЩМП да не хваща наркотици. Прокуратурата идва след това. Няма прокурор, който, ако са хванали половин тон наркотици, да ги скрие. Исторически, по времето на Радев сме на най-ниските нива по заловени наркотици. Амфетамини според българските правоохранителни органи не съществуват. Никой не пита Радев защо подчинените му не ловят амфетамин и кокаин или колко държавни служители в НАП или Митниците са хванали. Отговорът е 0. Тепърва ще видите как парите ще се изливат в нови политически проекти. Има досъдебно за ОПГ за контрабанда на маркови стоки и може би наркотици срещу бившия областен управител на Хасково, Минко Ангелов, и Радев мълчи. Ангелов не е подложен и на полицейска регистрация. По този сигнал МВР продължава да отказва да ме разпитва при две напомнителни писма“, твърди още Григор Здравков.

„Отказах да се включа в управлението на Митниците, защото не искам да крада, вкл. и с името на Радев напред, и се радвам, че го направих, защото резултатите са назад. Проблемът в прокуратурата не е в Гешев. Мога да ви дам списъци с прокурори. Все още не сме си платили на Европа това, което сме си откраднали на тема „Ларго“. Сега ще го платим с лихвите, въпреки няколкото напомнителни писма към президента. Центърът е един и той се казва Корупция без значение дали си генерал от военните или си бивша мутра“, посочи в заключение Здравков.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Григор Здравков: При Радев сме на най-ниските нива по заловени наркотици. Амфетамини сякаш не съществуват ᐉ Новини - Tribune.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!