Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Служител на “Секрет Сървис“ е отзован след скандал в България


Снимка: Clinton Foundation/Francesca Ernst Khan

Служител на американската служба за охрана “Секрет Сървис“ наскоро е бил отзован от България след кавга с персонала на хотел, съобщи говорител на агенцията, цитиран от телевизия ABC.

Инцидентът е станал на 10 май в момент, когато тече подготовката за посещението на бившия президент на САЩ Бил Клинтън в България за Глобалната инициатива на Клинтън (CGI). Той дойде в София по покана на изпълнителния директор на „Хювефарма“ Кирил Домусчиев.

Служителят от „Сикрет сървис“, на когото е възложено да осигурява подкрепа за охраната по време на задграничното пътуване до София, е изтеглен от мисията заедно с друг служител, който е станал свидетел на кавгата. И двете лица са били отстранени от местопроизшествието преди пристигането на защитеното лице, съобщи говорителят на „Сикрет Сървис“.

Всички служители, замесени в инцидента, са пуснати в административен отпуск, а достъпът им до обекти, съоръжения и компютърни системи на „Сикрет сървис“ е отнет в очакване на резултата от разследването.

Службата за професионална отговорност на „Сикрет сървис“ е започнала вътрешно разследване, за да проучи допълнително инцидента. Агенцията подчерта, че се придържа към строг кодекс за поведение, регулиращ поведението на служителите, и заяви, че ако разследването установи нарушения или неправомерно поведение, ще бъдат предприети подходящи дисциплинарни мерки срещу участващите лица.

Новината идва малко след като тайните служби влязоха в новините заради  пробив в сигурността във Вашингтон, окръг Колумбия, в дома на съветника по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан.

Неидентифицирано лице, в нетрезво състояние, успя да влезе в резиденцията на Съливан по-рано този месец. Впоследствие е установено, че нарушителят не е познавал Съливан, нито е възнамерявал да нарани служителя на Белия дом, който по това време не е бил вкъщи.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Служител на “Секрет Сървис“ е отзован след скандал в България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!