Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: Томислав Дончев поема ГЕРБ след обвиненията срещу Бойко Борисов

В ГЕРБ са подготвени за сваляне имунитета на Бойко Борисов и повдигане на обвинения за корупция в особено големи размери, което реално ще извади лидера им от политиката. При такъв развой постът ще се поеме от Томислав Дончев, научи Narod.bg от свои хора в шйката.

По-рано днес стяганият за тартор бивш кмет на Габрово волю-неволю подхвана темата за падене имунитета на Борисов.

„Обезпокоително е, ако процесите в съдебната система имат толкова пряко отражение върху всичко, което става в политическата система“. Така зам.-председателят на ГЕРБ отговори по bTV на въпроса скъса ли Иван Гешев заедно с оставката си и първия мандат.

„Промени в Конституцията звучи абстрактно добре като смяна на автомобила, закупуване на жилище и т.н.“, каза Томислав Дончев.

„Почти всички, които говорят за промени в Конституцията, не са готови с конкретен текст, който трябва да се измени. Имаме консенсус за това какво трябва да се смени особено по отношение на съдебната система. Всички зависимости по вертикала и хоризонтала да бъдат ограничени. За това са необходими не само промени в Конституцията, но и в законодателството“, коментира Томислав Дончев.

„Интересен въпрос е кой е свързан с този бутон и кой може да го натисне“, допълни Томислав Дончев.

На въпрос дали ще се стигне до ситуацията, в който Иван Гешев иска имунитета на Бойко Борисов, Дончев заяви, че това би било „тъжно и контрапродуктивно“.

Вчера в парламента плъзна слух, че прокуратурата щяла да поиска депутатския имунитет на Бойко Борисов, за да започне разследване за корупция в особено големи размери.

„В тази ситуация това ще изглежда само и единствено като репресии и би завършило този процес на пълен демонтаж на държавността, който тече през последните години“ смята зам.-председателят на ГЕРБ.

На въпрос може ли главният прокурор да открие скелети в гардероба на ГЕРБ, които д извади, Дончев заяви, че нямат гардероб, нито пък скелети.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Само в Narod.bg: Томислав Дончев поема ГЕРБ след обвиненията срещу Бойко Борисов - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!