Следвайте "Буднаера" в Телеграм

БЕЗ МИЛОСТ: Иван Гешев получава нов сигнал за корупцията на Бойко Борисов

Представители на гражданското сдружение БОЕЦ трябваше да се срещнат днес с главния прокурор Иван Гешев. Срещата бе обявена от организацията. По-късно обаче от прокуратурата казаха пред „Сега“, че срещата се отменя, защото главният прокурор излиза в отпуск. По информация на „Сега“ председателят на БОЕЦ Георги Георгиев все пак ще подаде на главния прокурор два сигнала – единият е за корупция срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, а другият е срещу депутат от ДПС за купуване на гласове в Гурково.

Снощи Георгиев разкри в профила си във Фейсбук, че разполага с подписани свидетелски показания на очевидци на предаването на подкупи в двата случая.

Срещата трябваше да е от 11 ч. в кабинета на главния прокурор в Съдебната палата. Гешев сам потърси председателят на БОЕЦ Георги Георгиев, разказа той. Това е станало след изявлението, което Гешев направи в понеделник и скъса оставката си. Георгиев е присъствал на събитието с надеждата да зададе на главния прокурор въпроси за всички сигнали на сдружението, които през годините са потънали в прокуратурата. Гешев обаче не остана да отговоря на въпроси след изявлението си. Георгиев разказа, че го е чакал два часа пред кабинета си, а след това е получил обаждане от него, а вчера и официално писмо за срещата.

Председателят на сдружението се закани да потърси отговорност на Гешев за всички сигнали, подавани от БОЕЦ, по които няма развръзка. Такъв например е случаят „Барселонагейт“, свързан с бившия премиер Бойко Борисов. Това беше единственото дело, цитирано от Гешев по време на зрелищното му изявление на 15 май. От думите на Гешев се разбра, че наблюдаващият прокурор по „Барселонагейт“ се обръща към него с „Иван“ и го държи в течение за хода на делото.

БОЕЦ са податели на сигнали и срещу самия Гешев. Последният е във връзка с взрива, който избухна край колата на главния прокурор на 1 май.

Заради взрива и последвалите скандали в прокуратурата главният прокурор пък има две призовки да даде сведения по прокурорски проверки. Едната е за понеделник във Върховната касационна прокуратура, а другата е за след това в Софийската градска прокуратура.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: БЕЗ МИЛОСТ: Иван Гешев получава нов сигнал за корупцията на Бойко Борисов - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!