Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайски скутер за 12 стотака изпепели дома на Цветан Недялков (ВИДЕО)

Тротинетката била в режим на презареждане, защитите не сработили

Китайски е производителят на тротинетката, взривила и изпепелила дома на китариста Цветан Недлялков. Музикантът от Ку-Ку бенд на Слави Трифонов, лидер на ИТН, и синът му Мартин, се разминаха на косъм от наранявания, след като батерията на електрическия скутер, сложен на домашен контакт за зареждане, се запали и предизвика експлозия. 

Подобни случаи с марката "Kugoo", която се радва на огромен пазар в Европа в последните 24 месеца, никак не липсват. Според експертите в областта ментетата на оригиналните, както ги определят, тротинетки, имат защити срещу презареждане, но те често не сработват.

От снимки пред дома на Недялков се вижда, че литиево-йонната батерия с относително слаба, в сравнение с батерията на малък електромобил, наприер, мощност, е докарала такъв взрив в апартамента, че дограмата на балкона е с разместена ос. 


Снимка: "24 часа" 

Според запознати превозното средство струва около 1200 лева, сгъваемо е, доставя се в цялата страна от известни фирми-дистрибутори и има гаранция. В същото време обаче урегулиране на стандартите за произовдството, особено за капризния европейски пазар, все още няма. 

Скутерчето вероятно ще бъде предадено на разследващите, а фирмата-вносител - проверена. 

Ето как гърми сестрински модел от същата марка тротинетки в хърватската столица: 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Китайски скутер за 12 стотака изпепели дома на Цветан Недялков (ВИДЕО) - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!