Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сиймур Хърш: Група страни от ЕС, начело с Полша, тайно призовава Зеленски да спре конфликта

Група европейски държави, начело с Полша, тайно призовават украинския президент Володимир Зеленски да спре конфликта. Това съобщи американският журналист, носител на наградата "Пулицър", Сиймур Хърш на своя сайт, предаде ТАСС.

"Тази група оглавява Полша (...), тя тайно призовава Зеленски да намери начин за прекратяване на конфликта – дори това да означава оттегляне“, пише Хърш, отбелязвайки, че тази група включва балтийските и източноевропейски страни, в особено Унгария, Латвия, Литва и Естония. Според Хърш, украинският президент не го прави и започва да губи подкрепата на своите съседи.

Както отбелязва Хърш, една от основните причини, поради които европейските страни искат края на конфликта, са "повече от пет милиона украинци", които са били приети от съседните страни. „Регионалната бежанска криза няма да бъде разрешена, докато не бъде постигнато мирно споразумение“, посочва известният американски журналист.

По данни н Върховния комисариат на ООН за бежанците от 24 февруари миналата година до 2 май тази година 20 922 328 души са пристигнали от Украйна в съседни страни. В същото време границата в обратна посока са преминали 12 272 076 души. Русия прие голяма част от бежанците.

По-рано Сиймур Хърш заяви, че според негови източници Украйна е в трудна ситуация и продължителността на конфликта зависи само от това колко сънародници е готов да пожертва Зеленски. Той също така добави, че конфликтът продължава, защото президентът на САЩ Джо Байдън "реши да победи в Украйна".

На 8 февруари американският разследващ журналист обяви в своя статия, позовавайки се на свой източник, че взривните устройства под руските газопроводи "Северен поток" са били поставени през юни 2022 г. под прикритието на ученията Baltops от водолази на ВМС на САЩ с подкрепата на норвежки специалисти. По сведения на Сиймур Хърш президентът Джо Байдън е взел решението за операцията след деветмесечни дискусии със служители на администрацията по националната сигурност. Информацията бе отхвърлена от Белия дом.

Източник: ТАСС

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Сиймур Хърш: Група страни от ЕС, начело с Полша, тайно призовава Зеленски да спре конфликта | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!