Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Анализатори: Мария Габриел бе огромна грешка на Борисов

Изказването на Мария Габриел, с което поиска оставката на главния прокурор Иван Гешев, е най-голямата грешка в тази ситуация, допусната от ГЕРБ.  

Това казва проф. Антоанета Христова пред  „Труд news”. 

Изказването на Габриел беше формулирано много остро и категорично, използвайки име на конкретна личност, а не принципи и аргументи. Освен това, когато говореше за приоритети, тя ги изреди толкова много и пожелателно, че прозвучаха напълно нереалистично в   рамките на една или две години, колкото реално можеше да се направи правителство с мандата на ГЕРБ. Т.е. нейното говорене беше изключително неподготвено, нереалистично и празно откъм съдържание.”, подчертава проф. Христова.  

“Ако един политически лидер малко се е постарал да си направи профила на Гешев и да прогнозира ситуацията – говоря за професионално прогнозиране, както се прави в по-цивилизованите държави, тогава щеше да знае, че той ще реагира бързо, категорично, без отстъпка.  И че това ще удари политически лидера, политическата партия и ще взриви надеждата на толкова много хора. В момента това повлиява изключително негативно на ГЕРБ", казва още проф. Христова. 

"След серията успешни ходове, които ги доведохо почти до съставяне на правителство с излъчен от тях министър-председател, ГЕРБ допуснаха огромна грешка", казва и конституционалистът Борислав Цеков. 

Те обаче не отчетоха нещо христоматийно - центристката позиция в една толкова чуплива политическа ситуация изисква много гъвкавост, много умереност, внимателен подход към всички фактори, от които зависи развитието на политическата ситуация и най-важното - никакви резки движения, чиито последствия не може да контролираш. Никакви!" подчертава Цеков. 

"Ами ако Гешев продължи с разкритията?

Ако свали знаковите дела от трупчетата? Сума ти народ копнее да разбере истината за Мата Хари и чекмеджето. Да не говорим за други едни дела. Случайно ли Гешев използва израза “лицето Бойко Борисов”? Или просто блъфира

Интересното май тепърва предстои.

Скандалът “Гешев” показва, че преходът в България изобщо не е свършил. Първо имахме един екстензивен етап, при който най-хищните групировки разграбваха държавата", пише Валери Найденов.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Анализатори: Мария Габриел бе огромна грешка на Борисов

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!