Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гешев има всички инструменти, с които да преобърне държавата наопаки

Калина Андролова

Когато натискаш някого, когато го поставяш под заплаха и няма никакъв полезен изход, той играе вабанк. Ако е истински безхарактерен мишок, може да се сгъне и да действа според вдлъбването. Но ако поставиш по-силен характер в много тясна ситуация, той ще измисли противодействие и ако трябва ще разруши стените на тясното, каквото и да му коства това.

Принудата не винаги работи. Когато нямаш изход, започваш война. Взаимното самоунищожаване също е формула, която може да бъде поощрявана. Нека не забравяме това.

Иван Гешев явно не е съгласен да е в ролята на марионетка, която разместват, на която казват тук не, там да, вече си неудобен, отиди да си почиваш. ГЕРБ направиха ход срещу Гешев с Мария Габриел. Гешев отговори огледално. Вие мен, но и аз вас. В живота е неприятно да си предмет на хитрости, на размяна, на употреба.

Как ще се развие ситуацията, зависи от много неща. Може да остане на ниво бутафорен скандал между двама колеги, които прецакаха мандата на Габриел. Но може да се превърне в нещо много по-голямо и значимо. Гешев има всички инструменти, с които да преобърне държавата наопаки. Ако пожелае!

Непрекъснато се правеха опити да бъде търгуван като обект. Но Гешев е субект, в натюрела му по-скоро са силовите структури, отколкото някакви релаксиращи обещания за паралелно бъдеще в някоя амбасада. Затова е напълно възможно да реши да действа.

Да те хвърлят на кучетата, казано метафорично, е сериозен двигател за включване на инстинкта за самозащита и самосъхранение.

Иван Гешев се върна от САЩ, Украйна и Израел. Защо да не се е договорил за определени знакови действия, за конкретни задачи, за своя нов публичен профил, за своето бъдеще?! Или ... може просто с едно-две знакови обвинения, без съществен резултат около тях, да се позиционира от другата страна на барикадата.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Гешев има всички инструменти, с които да преобърне държавата наопаки - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!