Следвайте "Буднаера" в Телеграм

И НАСТАНА ТИШИНА

Елена Гунчева-Гривова

И НАСТАНА ТИШИНА

Интересно, нито един политически лидер не каза "Иване, кажи си!" и не поиска незабавно разследване на изнесените от Гешев факти. Нито пък на изявленията на другите замесени. Изобщо, българи, осъзнавате ли до какво скотско и мерзко положение сами сме се докарали, че вместо в потрес и възмущение от събитията, се забавляваме и смеем?

Главният прокурор нарече политическата каста "боклуци". Вярвам, че знае какво говори. И моето мнение е такова. Но той, за разлика от мен, има и явно достатъчно доказателства, добре подредени в преписки. Главният прокурор каза, че семейството му е било заплашено, ако не подаде оставка. Осъзнавате ли какво означава това - политици заплашват семейството на главен прокурор и го изнудват да подаде оставка? Не само в правова, ами дори и в африканска държава това ще бъде прието за грубо и недопустимо нарушаване на принципа на разделение на властите и откровено престъпление. Дори само изявлението на леко инфантилната Гаргамер с искане на оставката на Гешев, вече е недопустимо. Не, че Гешев е цвете, но политиците нямат правото да искат освобождаването му, още повече под натиск.

Никой не мъцва, че главният прокурор спомена, че за разследването срещу Бойко Борисов за Барселонагейт, е оказван натиск за прекратяването му. Срещу бивш министър-председател, който е лидер на водеща политическа партия и който явно се разпорежда на прокуратурата да прекратява преписки срещу него. Някой нещо скандал не вижда ли? Или и ние си го знаем?!?

Скандалът със Сарафов е също голям. Заместникът на главния прокурор обвинява главният прокурор, че иска да го убие! Наред с пълната дискредитация на институцията, трябва някой да вземе отношение. Като юрист мога да кажа, че Сарафов, вместо да компрометира шефа си, трябваше да си подаде сигнал или жалба и да поиска да му бъде поставена охрана. А не да дава интервюта. Трети пък се оплака, че някой изпращал дрон на тъстовете му, за да го следят. Тук вече Спилбърг и Хичкок позеленяха от завист, а Холивуд е в процес на откупуване на авторските права за историята.

И никой, повтарям НИКОЙ политически лидер не настоява незабавно да се изнесат фактите за Борисов, за заплахите срещу Гешев, кой и как е наредил прекратяване на разследването за "Барселонагейт". Може би защото за всеки един от тях има една папка в бюрото на Гешев. Защото, както много пъти съм ви казвала, случайни хора, които да не ги държи посолството за някои части, в политиката няма.

Елена Гунчева-Гривова

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!