Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сарафов: Гешев ползва бронирани коли за 1 млн. лв. и имот на прокуратурата като собствен


Борислав Сарафов, зам.-главен прокурор

Трябва да внимаваме, като вадим кирливите си гащи. Веднага искам да кажа, че не тая негативизъм и лоши чувства към г-н Гешев, но отдавам на вас да разчетете по неговото състояние. Това заяви зам.-главният прокурор Борислав Сарафов на извънреден брифинг. Така той отговори на обвиненията на Гешев срещу него, изнесени по-рано днес пред медиите.

„Гешев ползва емблематична къща на Боровец. Тя към момента е служебна почивна база на Прокуратурата на Република България, но никой няма достъп, защото Гешев я приватизира за собствено ползване. Той използва като свои лични слуги служителите на прокуратурата. Призовавам вас, представителите на медиите, да отидете още днес и да влезете вътре, за да прецените как се е нанесъл в този имот. Очевидно прокуратурата не се нуждае от тази база.

Знаете, че г-н Гешев ползва два автомобила, които са държавни. Всеки от тях струва 1 милион лева. Вероятно той си мисли, че притежава прокуратурата като лична собственост. Той днес сам призна, че държи делото за „Барселонагейт“ на трупчета, както вие се изразявате, за да извива ръцете на политиците. Това е срамна тайна, която трябва да се каже, за да изчистим прокуратурата“, допълни той.

Сарафов заяви, че тези дела трябва да се решават максимално бързо, а Гешев е показал, че това зависи изцяло от него.

„Няма да призовавам г-н Гешев да подаде оставка. С оглед на състоянието му той няма да го направи. Настоявам спешно да бъде отстранен от ВСС, за да не нанася повече щети на прокуратурата. Днес направи отчетлива заявка да влезе в политиката. Никой от колегите не одобрява това“, каза още той.

„Надявам се страхът на колегите да не е толкова голям. В прокуратурата работят достойни магистрати и това трябва да се види, че имаме сили да изчистим къщичката си от недостойните практики. Надявам се, че има хора, които разполагат с достойнство и кураж. Призовавам колегите си да направят общи събрания по места, да бъдат открити пред медиите, да не се пускат разни срамни становища, които обслужват главния прокурор“, каза Сарафов.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Сарафов: Гешев ползва бронирани коли за 1 млн. лв. и имот на прокуратурата като собствен

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!