Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Резил: Росен Плевнелиев продаваше хороскопи от компютър пред ГУМ в Благоевград

Оказва се, че бившият държане глава на България Росен Плевнелиев е извървял доста дълъг и пъстър професионален път от началото в родния си град Гоце Делчев до върховете на държавата и бизнеса.

Приближени до „прецедента“, както го наричат одиозния политик сподели, че в ранните години на демокрацията той е продава компютърно генерирани хороскопи пред ГУМ в центъра на Благоевград. Те твърдят, че търговските дейности на неговата „Ирис интернешънъл“ били още по-унизителни.

Не е тайна, че бившият президент, който разкри, че е бил „ирландска пастирка“ в предишен живот е регистрирал в зората на демокрацията през 1990-та „Ирис интернешънъл” АД, а няколко години след това „Линбългария” OOД през 94-та, а през 98-,а - „Линднер Ирис Имобилиен” OOД.

От тогава и фигурират първите документи за офшорките на президента. Бившата му съпруга Вероника работи за „Ирис Интернешънъл“ през 1999 г, когато Плевнелиев преподписва договора за управление на офшорната компания ИНОКС от Кипър.

В началото на новото хилядолетие – през 2000-та година преименува фирмата Ирис интернешънъл на Линднер Ирис и я пререгистрира в София. Тогава фирмата му сключва договор със СИМЕК, според който трябва да изгради административна сграда за 625 000 лева. Тогава въпреки клаузата в договора, че плащанията ще са единствено по банков път се оказва, че Плевнелиев е взел 10% от сумата в брой.

Политологът Антон Тодоров твърди, че Росен Плевнелиев е подставеното лице на кръга Глобална България. Той твърди, че действат от 2001-ва година.

Източник: narod.bg

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Резил: Росен Плевнелиев продаваше хороскопи от компютър пред ГУМ в Благоевград

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!