Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Габриелът получи мандат да състави правителство. Успее ли, ще управлява кръга Сорос С ТРИ ЦЕЛИ

И така днес еврокомисарката Мария Габриел, по баща Неделчева, получи мандат да състави правителство. Успее ли, ще знаем, че България ще се управлява не от нея, не от Борисов и прилепилите се към него, а от кръга Сорос. Това е мозъчният център, който по всяка вероятност ще сглоби и дирижира правителството. Сорос и т.нар дълбока държава в СAЩ изглежда вземат България на ръчно управление и смятат да я опитомят по свой модел. Не им стига това, което направиха от нея досега, тя им трябва съвсем омаломощена, грохнала, обезлюдена дори. Предишният фаворит на американското посолство - Кирил Петков се оказа слаба карта - смачка се при първите сблъсъци. Новата звезда - Мария Габриел е по-целеустремена, по- амбициозна, с много по-голям административен и политически опит и иска да успее там, където Петков цамбурна.

Задачите, поставени на г-жа Габриел не са леки. Първо, тя трябва да направи всичко възможно да наложи Истанбулската конвенция, въпреки становището на Конституционния съд. Провалът на джендърската схема преди време ядоса много инициаторите ѝ. Цялата им скъпоплатена агентура от послушници, протежета и храненици се оказа неспособна да я наложи. Затова доста време търсиха персона, годна да свърши работата. Намериха я в Брюксел. Още като млад евродепутат, Мария, тогава Неделчева, е преценена от Сорос като човек, с който може да работи. Това обяви сайтът DC Leaks, цитирайки разкрити преди 2 години поверителни документи. “ Тя може да бъде убедена да върви дори срещу линията на своята група, особено по социалните въпроси и въпросите на джендър равенството”, отбелязали от фондацията на Сорос. Хубава оценка, значи много ! За да бъдем обективни признаваме, че налагането на Истанбулската конвенция не беше посочено от Мария Габриел сред приоритетите ѝ, нямаше как още в програмното си изявление тя да обяви, че ще върви против Конституцията. Но встъпи ли в длъжност, бъдете сигурни, че ще се заеме със задачата.

Другата цел пред г-жа Габриел е по-комплексна. Докато с първата тя трябва да мачка вътрешните съпротивителни сили, с втората ще търси да скъса външните ни връзки с приятелските народи, на първо място с руския и да ни остави съвсем беззащитни в океана с атлантически акули. Може да очакваме Мария Габриел да нажежи до крайна степен отношенията с Москва, да ни включи към войната с Русия, да даде оръжията и боеприпасите ни на Украйна и, обърнете внимание, да започне преследвания на несъгласните с тази политика. Претекстът ще е, фантазирам, но използвайки брюкселска терминология, “ необходимост от синхронизиране на усилията на демократичния свят за противодействие на путинската пропаганда “. Може да звучи малко по-различно, но смисълът ще е този. С други думи - лов на вещици, може и по украински модел. Гоненията може да започнат малко след като новото редовно правителство встъпи в длъжност. Някои изяви на главния прокурор Гешев показваха и той да има подобни амбиции , но последните събития около него сочат, че изпълнението им ще бъде възложено на г-жа Габриел. Вие, драги зрители, не се страхувайте, но имайте едно на ум. Спомнете си “ Бай Ганю прави избори “ и как някой дядо Добри, бит, насинен, се жалва на пристава : “ Ама нали, г-н началник, изборите, таквозинака, щяха свободни…” Та както върви, нищо чудно един ден и ние да се оплакваме : Ама, нали, такова, демокрация, свобода на словото, а, г-н началник, много биете….

И да не забравя - ако се сформира, правителството на г-жа Габриел ще опита да конкурира в състезанието по русофобия Полша и балтийските републики.

Третата, съвсем прикрита цел, изглежда президентът Радев. Той е смятан като основната пречка пред осъщестяването и на двете, особено на втората цел. Евроатлантическото правителство, което може да бъде подкрепено и от БСП, ще бъде много щастливо, ако успее да изолира Радев и да го постави в обсадно положение. Така, очевидно смятат в кухнята на дълбоката държава, ще ударят с един куршум два заека - хем ще наложат евроатлантическо-джендърска и русофобска ориентация на България, хем ще изолират основната политическа преграда пред превръщането ни в аморфна територия за всевъзможни чужди експерименти.

След като предполагаме, че г-жа Габриел ще направи горепосоченото, стане ли министър-председател, можем да пресметнем и какво тя НЯМА да направи. Няма да балансира бюджета, защото не е в състояние, т.е. ние ще продължим да трупаме колосални дългове ; няма да намали прахосванията, нито чиновниците, защото няма как да отсече клона, на който седи ; няма да застраши корупцията, защото тя крепи властта ; няма да подпомага селскостопанското производство, защото Европа ще е против ; няма да прекрати топенето ни като народ и 100 % сигурно, бас държа, няма да ни мръдне от позорното последно място в ЕС. Да, може би ще привлече европейски фондове, те ще са морковчето преди да ни ударят с тоягата, но от тях ние ще видим само трохите, само обелките. Тлъстите суми пак ще потънат при близките до властта и сигурно част от тях ще се върнат обратно на Запад.

( Из предаването “ Не се страхувай “ с Васил Василев, излъчено на 15 май 2023 г. по Евроком )

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ТРИТЕ ЦЕЛИ ПРЕД Г-ЖА ГАБРИЕЛ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!